Naši smučarji so se vrnili iz Čila

Naša moška ekipa za hitre disciplinese je v petek vrnila iz priprav v Čilu. Šest smučarjev – Andrej Jerman, Andrej Šporn, Rok Perko, Andrej Križaj, Gašper Markič in Boštjan Kline – je v La Parvi treniralo veleslalom, superveleslalom in smuk, časovno pa so vse tri discipline dobile približno enak delež.

Glavni trener Burkhard Schaffer je po prihodu iz čilskega prizorišča, ki je postalo že tradicionalno “oporišče” slovenske reprezentance pred začetkom sezone, dejal: “Opravili smo štiriindvajset dni smučanja. Z vremenom smo imeli srečo, tako da so bili pogoj zelo dobri, izpeljali pa smo vse kar smo si zastavili. Ker smo imeli veliko časa za treninge je do napredka vsekakor prišlo, vprašanje pa je, če je to dovolj za to zimo. Odgovor bomo dobili na prvi tekmi. Na začetku pretekle sezone nam ni šlo najbolje, po tretjini tekmovanj pa smo bili že zelo dobri.

Treningi so bili uspešni, predvsem pa naporni, tako da časa za kondicijske treninge ni bilo, saj je bila v popoldanskih urah na sporedu le regeneracija. Smučarji so se v času treningov pomerili tudi na južno ameriškem pokalu in sicer na superveleslalomski tekmi, na kateri je Rok Perko prehitel vse tekmece. Naši smučarji bodo imeli na voljo nekaj dni počitka, v začetku oktobra pa že odpotujejo na nadaljnje priprave v avstrijski Pitztal.

zgoraj: Andrej Jerman [foto: GEPA]

Leave a Comment