Nemci z zadnjim skokom do zmage, Slovenci četrti

Francoski Courchevel gosti tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Prvi tekmovalni dan je bila na sporedu mešane ekipna tekma, druga v letošnji sezoni. Po “prvem polčasu” so vodili Nemci pred Kanadčani in Japonci, Slovenci so bili peti. Uvodni slovenski nastop je opravila Maja Vtič (115,0 m), kateri so sledili Nejc Dežman (127,5), Eva Logar (113,0) in Matjaž Pungertar (119,0). Naše ekipa je po prvi seriji tako držala peto mesto, tik pred nami so bili še domačini.


Maja Vtič je v finalu podrsala [foto: GEPA]

V finalni seriji je Vtičeva pri odlični daljavi 128,5 m žal podrsala, zaradi česar je prejela slabe sodniške ocene. Dežman je v nadaljevanju zmogel le 112,5 m, a je to ob še večjih napakah tekmecev pomenilo napredovanje do tretjega mesta. Druga ženska predstavnica Eva Logar se v finalu ni najbolje znašla, saj je s 111,0 m našo ekipo znova postavila na peto pozicijo. Vse je bilo tako v rokah Pungertarja, ki je v letošnjem poletju naš najbolj konstanten tekmovalec. Član SSK Mengeš je nastopil odlično, saj ga je poneslo vse do 131,0 m. Na koncu je to pomenilo, da se je naša ekipa uvrstila na nehvaležno četrto mesto.

Razočaran nisem. Tekma je bila napeta do konca. Imeli smo nekoliko smole, saj je Maja padla. Razlike so bile zelo majhne. Bila je lepa priložnost. Dalo bi se priti med najboljše tri,” je po tekmi razmišljal glavni moški trener Goran Janus.


V finalu je odlično nastopil Matjaž Pungertar [foto: GEPA]

V zanimivem boju za zmago so slavili Nemci (Svenja Wuerth, Michael Neumayer, Ulrike Graessler, Andreas Wellinger) pred Japonci (Yuki Ito, Yuta Watase, Sara Takanashi, Taku Takeuchi) in Francozi (Lea Lemare, Nicolas Mayer, Coline Mattel, Vincent Descombes Sevoie). Japonci so zmago zapravili prav v zadnjem skoku, saj je Takeuchi pristal pri 123,5 m, Wellinger pa pri 125,0.

Na prvi tekmi mešanih ekip v nemškem Hinterzartnu je slavila Japonska pred Slovenijo in Nemčijo.

V četrtek sta na sporedu posamični preizkušnji v moški in ženski konkurenci.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Courchevel :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment