Nesrečen odstop Tine Maze, zmaga mladi Erin Mielzynski


Erin Mielzynski [foto: GEPA]

Osmi slalom za svetovni pokal v nemškem Ofterschwangu je presenetljivo dobila 21-letna Kanadčanka Erin Mielzynski. Prav tako nepričakovano je drugo mesto osvojila Američanka Resi Stiegler, ki je bila pred petimi leti vrhunska slalomistka, a so jo zaustavile poškodbe. Tretja pa je bila veteranka Marlies Schild, ki si je tako zagotovila mali slalomski kristalni globus.

Mazejeva najbolje opravila s prvo progo

S startno številko 6 je na današnji slalom krenila Tina Maze. Odpeljala je briljantno in z veliko prednostjo prevzela vodstvo pred takrat vodilno domačinko Mario Hoefl-Riesch. Kasneje se je Črnjanki najbolj približala Lena Duerr, ki je zaostajala 35 stotink sekunde. Tretje mesto pa sta si razdelili Američanka Mikaela Schiffrin in Švedinja Frida Hansdotter. Zaostajali sta 57 stotink.

Kar nekaj tekmovalk z visokimi startnimi številkami se je uvrstilo v finalno vožnjo. Presenetila je predvsem Američanka Resi Stiegler, ki je s številko 35 prišla na deveto mesto.

Druga slovenska predstavnica Katarina Lavtar se v teh pomladanskih razmerah ni znašla, kljub temu, da je bila proga v precej dobrem stanju za vse tekmovalke. Tudi tokrat je bila prepočasna za trideseterico, saj je bila 41.


Tina Maze je imela res lepo priložnost za zmago. [foto: GEPA]

V drugo napaka Tine

Druga vožnja, ki jo je postavil avstrijski trener po željah svoje varovanke Marlies Schild, se je izkazala za eno presenetljivejših v letošnji sezoni. Številne mlade tekmovalke so se na načeti progi odlično znašle. Tako časa Stieglerjeve ni uspela premagati niti Hoefl-Riescheva niti Schildova. Slednja ob koncu sezoni ni več tako dominantna, kot je bila na njenem začetku. Američanko, ki je že na včerajšnjem veleslalomu dokazala, da se po poškodbi končno vrača na stara pota, je za pičlih pet stotink premagala nekaj let mlajša Erin Mielzynski. Po prvi vožnji je zasedala peto mesto, a so tekmovalke, ki so nastopile za njo smučale s preveč napakami. Mazejeva je imela tako pred Mielzynskijevo 60 stotink prednosti, kar bi šampionka kot je Tina morala unovčiti sebi v prid. A se ji je pripetila napaka že v zgornjem delu. Kljub temu, da je izgubila veliko hitrosti je nadaljevala, na zadnji strmini pa dokončno zapeljala s proge. To je za Črnjanko sploh prvi odstop v tehničnih disciplinah letos.


Marlies Schild tokrat ni slavila zmage [foto: GEPA]

Resi Stiegler se je tako veselila svoje prve uvrstitve na zmagovalni oder, Erin Mielzynski pa svoje prve zmage in sploh prve kanadske zmage na slalomih za svetovni pokal. Pred tem pa še nikoli ni bila uvrščena niti med deseterico.

Smučarke bodo zdaj odpotovale na Švedsko. Tam bodo v Areju tekmovale naslednji konec tedna.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ofterschwang :. Slalom (ž)


Leave a Comment