Neureuther s petega mesta do zmage

Tekmovanje za pokal Lauberhorn v Wengnu se je danes nadaljevalo s specialnim slalomom. Zaradi napovedanega močnega sneženja so namreč prireditelji spremenili predviden spored, najdaljši smuk v svetovnem pokalu bo tako na sporedu v nedeljo.


Najboljši trije na wengenski strmini (foto: GEPA)

Sneg in megla sta sicer povzročala težave tudi slalomistom, predvsem v prvi vožnji smo zato videli veliko odstopov. Napaka se je pripetila celo Marcelu Hirscherju, kar je izkoristil Felix Neureuther, ki se je z drugo slalomsko zmago v letošnji sezoni ponovno povzpel na vrh slalomske razvrstitve.

Nemec je bil po prvi vožnji šele peti, za vodilnim Švedom Mattiasom Harginom je zaostajal 55 stotink. Drugi čas je imel zmagovalec slaloma v Adelbodnu Italijan Stefano Gross, tretjega pa mladi Henrik Kristoffersen.


Nemec je slavil svojo enajsto zmago v svetovnem pokalu (foto: GEPA)

Šved Hargin, ki je lovil svojo premierno zmago v svetovnem pokalu, v finalu ni zdržal pritiska, bil je šele šesti. Svoje druge zmage v Wengnu se je tako veselil Neureuther, ki je s sijajno vožnjo uspel odbiti napade četverice, ki je nastopila za njim. Gross je bil na koncu drugi, Kristoffersen tretji.


Hargin ni uspel ubraniti vodstva iz prve vožnje (foto: GEPA)

Na tekmi sta nastopila tudi Matic Skube in Štefan Hadalin, ki pa nista napredovala v finalno vožnjo.

Leave a Comment