Nika Prevc, Rok Masle, Jernej Presečnik in Mark Hafner na stopničkah v Oberhofu

Teden dni kasneje kot je bilo sprva predvideno, je nemški Oberhof gostil tekme alpskega pokala v smučarskih skokih. Brez slovenskih uspehov tudi tokrat ni šlo.


Slovenska ženska mladinska ekipa [foto: Sloski]

Ob mladincih so tekmovale tudi mladinke, najboljša je bila na obeh tekmah Nika Prevc, ki je najprej zasedla 2. mesto, zaostala je le za domačinko Hannah Wiegele, na drugi tekmi pa je bila tretja. Zelo se je izkazala tudi Tinkara Komar s 5. in 7. mestom, Jerica Jesenko je bila 10. in 9., Nika Krašovic je zasedla 19. in 14. mesto, Ana Jereb je točke osvojila na 23. in 24. mestu, Zala Mihelčič pa je zasedla 27. in 26. mesto.

Med mladinci je Rok Masle včeraj le za 0,8 točke zaostal za domačinom Davidom Haagenom, Jernej Presečnik je bil tretji, Mark Hafnar peti, med deseterico sta končala tudi Marcel Stržinar na 8. in Gorazd Završnik na 10. mestu. Taj Ekart in Jan Bombek sta bila 13. oz. 14., na 17. mestu je končal Rok Oblak, tik za njim je bil Tjaš Grilc, na 20. mestu je končal Matic Hladnik, točke so osvojili še Miha Lipovšek Ročnik na 27., Maksim Bartolj na 28. in Žak Mogel na 30. mestu.

Na današnji tekmi je bil najboljši naš Hafner na drugem mestu, Masle je bil peti, Bombek sedmi, Presečnik je zasedel 10. mesto, Mogel je bil tokrat 14., Grilc je zasedel 19. mesto, Rok Oblak je bil 21., Stržinar je zasedal 24. mesto, Ekart je bil 25., zmagal pa je Avstrijec Daniel Tschofenig.


Rezultati: Alpski pokal .: Oberhof (ž) I
Rezultati: Alpski pokal .: Oberhof (ž) II
Rezultati: Alpski pokal .: Oberhof (m) I
Rezultati: Alpski pokal .: Oberhof (m) II


Leave a Comment