Nika Prevc v Seefeldu dvakrat deklasirala konkurenco

Mladi skakalni upi so prvič v novi sezoni tekmovali za točke alpskega pokala v avstrijskem Seefeldu. Fantastično je skakala Nika Prevc, ki je dvakrat pometla s konkurenco.


Naša ekipa mladink s trenerjema Stenom Balohom in Jurijem Tepešem [foto: SZS]

Avstrijski Seefeld je včeraj in danes gostil prvi tekmi alpskega pokala za smučarke skakalke in smučarje skakalce. Naši mladi upi so navdušili. Še posebno to velja za 15-letno Niko Prevc, ki je dvakrat pometla s konkurenco. Včeraj je s 104 in 104.5 metri ter 250,4 točkami zmagala s prednostjo 17,3 točk pred rojakinjo Niko Vetrih, tretja je bila Italijanka Camilla Henni Comazzi, ki je zaostala še dodatnih 13,4 točk. Četrta je bila Jerneja Repinc Zupančič, Lara Logar je bila 11., Tinkara Komar je bila 13., Pia Mazi mesto za njo, točke sta osvojili tudi Jerica Jesenko na 20. in Nika Krašovic na 24. mestu.

Danes je Prevčeva še bolj odskočila od konkurentke. Drugouvrščeno Vanesso Moharitsch iz Avstrije je premagala za kar 37,2 točk, tretja Repinc Zupančičeva je zaostala še 5,9 točk več. Vetrihova je bila tokrat četrta, Mazijea in Logarjeva sta bili sedma in osma, Komarjeva 12., Krašoviceva je bila 20., Jesenkova pa je zasedla 25. mesto.

Med mladinci je včeraj zmagal domačin Elias Medwed z 265,8 točkami pred našim upom, Rokom Masletom, ki je zbral 264,4 točk, tretji je bil še en Slovenec, Jernej Presečnik z 264,1 točkami. Tjaš Grilc je zasedel 12. mesto, Taj Ekart je bil 16., Žak Mogel je po ponesrečenem finalnem skoku končal na 20. mestu, mladinski olimpijski podprvak Mark Hafnar je bil 21., Maksim Bartolj je točke osvojil na 25. mestu med kar 74 uvrščenimi tekmovalci.

Medwed je danes še enkrat ugnal vse konkurence, tokrat se mu je najbolj približal Presečnik, ki je po prvi seriji sicer vodil. Masle je končal tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu, Mogel je bil osmi, Marcel Strižnar 10., Grilc je zasedel 13. mesto, Hafnar je bil 14., Ožbe Zupan je končal na 22. mestu, točke sta osvojila še Bartolj in Timotej Jeglič na 26. in 27. mestu.


Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld (z) I
Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld (z) II
Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld (m) I
Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld (m) II


Leave a Comment