Nov deskarsko-smučarski film UNTOUCHED project

Po zelo slabi lanski zimi in po večmesečnih pripravah produkcija Legit films pripravlja nov slovenski deskarsko-smučarski film UNTOUCHED project.

Po treh javnih predvajanjih napovednika filma (posnet je bil v lanski sezoni), kjer si ga je ogledalo že skoraj 1500 ljudi, je sedaj na voljo tudi nova spletna stran. S tem je projekt poleg FB profila zaživel tudi na spletu. Do sedaj so se novice objavljale le na blogu, kateri še vedno ostane, le da v okviru spletne strani.

Film se bo snemal skozi celotno leto 2012, novice pa bomo tedensko objavljali na blogu oz. spletni strani. Drugi napovednik lahko pričakujemo v februarju 2012.

Kaj je Untouched

“Untouched” (“Nedotaknjeno”) je filmski projekt, ki povezuje neokrnjenost narave in lepoto nedotaknjenih zasneženih gora z drznim in inovativnim, a vedno premišljenim pristopom, na smučeh in deskah. Film spremlja tri slovenske snowboarderje in smučarja, ki s svojim znanjem iz urejenih parkov, izkušenj iz tekmovanj in željo po odkrivanju nečesa novega, premikajo meje svojih talentov.

S filmom želimo predstaviti freestyle in freeride širši populaciji, predvsem pa prikazati, na kaj vse je treba biti pripravljen v odmaknjenih predelih gora, kamor (pozimi) malokrat stopi človeška noga in kjer vladajo pravila narave. Prav zato so k projektu pristopili partnerji kot so Mojstrovina narave, Schneekoppe, Icebreaker in lavinska oprema BCA, kateri so vsi močno povezani z naravo. Namen projekta je tudi spodbuditi k pravilnemu in varnemu ravnanju v gorah, k ustrezni izbiri opreme in premišljenim odločitvam, pri tem pa preko posameznikov prikazati nov val športa izven urejenih smučišč.

Snowboarding, katerega predstavlja Domen Bizjak in Matevž Pristavec (oba vrhunska tekmovalca na FIS Big air tekmovanjih) ter Matevž Maček (tekmovalec na freeride tekmovanjih FWQ), se je v zadnjih letih povzpel na visoko raven predvsem izven urejenih smučišč. Vsi fantje so izkušeni tekmovalci, tu pa jih želimo predstaviti v povsem drugi luči, predvsem njihovo kreativnost in zmožnost prenosa trikov iz parka v naravno okolje. Fantje se dobro zavedajo, da se, čeprav krojijo slovenski in evropski tekmovalni vrh, narave ne da premagati, lahko pa se ji s poglobljenim znanjem in poznavanjem razmer močno približajo in ob enem užijejo vse kar ponuja.

Smučanje nove šole katerega predstavlja Bine Žalohar (večkratni državni prvak v vseh disciplinah), že vrsto let pridobiva na prepoznavnosti, čeprav se je alpsko smučanje, kot ga poznamo danes pravzaprav razvilo iz freerida. Bine združuje freestyle smučanje iz parka z naravnimi objekti, saj skuša predstaviti trike in ta način smučanja iz parka prenesti v cel sneg.

Leave a Comment