Nove slalomske stopničke za Tino Maze

Po veleslalomski tekmi svetovnega pokala v Areju, na kateri je slavila Tina Maze, do točk pa sta prišli še Ana Drev in Katarina Lavtar, so se na Švedskem smučarke pomerile še na slalomu. Na startu proge Olympia je bilo 59 tekmovalk, med njimi tudi dve Slovenki – Tina Maze in Ana Bucik.

Prvi tek se je za slovensko ekipo končal zelo dobro. Mazejeva je namreč postavila drugi čas voženj, hitrejša je bila le domačinka Maria Pietilae-Holmner, ki se je na progi zadržala 22 stotink manj časa. Razlike med smučarkami so bili tudi sicer zelo majhne, saj je imela manj kot sekundo zaostanka še smučarka, ki je zasedala enajsto mesto. Dober nastop je uspel tudi Ani, ki si je s startno številko 55 uspela izboriti še en nastop, saj je zasedla 24. mesto. Njen zaostanek za Švedinjo je znašal 1.92 sekunde.


Tina Maze se je znova uvrstila na zmagovalni oder [foto: GEPA]

Ana v svojem drugem nastopu ni naredila veliko napak, a ob prihodu v cilj s svojo vožnjo ni bila zadovoljna, saj je za vodilno zaostala več kot sekundo in pol. Vseeno pa je prišla do dobrega rezultata, saj je ob svojem desetem nastopu na tekmah svetovnega pokala prvič prišla tudi do točk. Na koncu je bila uvrščena na 26. mesto.

Glavni trener tehničnih disciplin svetovnega pokala Denis Šteharnik je o nastopu Bucikove dejal: ″S prvo vožnjo smo zelo zadovoljni, odpeljala je tako kot zna. Za drugo vožnjo ji ne zamerim nič, prvič v življenju je bila v drugi vožnji, tako da je, rečeno v našem žargonu počepnila. Rezultat je v redu, v bodoče pa bo morala v drugem teku iti dol na polno in poskušati izboljšati rezultat. Seveda pa smo zadovoljni z njenimi prvimi točkami. Priborila je dodatno mesto na slalomu, tako da bomo imeli v svetovnem pokalu tri smučarke. Tista, ki bo najbolje tekmovala na evropskem pokalu, se bo Tini in Ani priključila v Semmeringu.

Finale je postreglo z razburljivim zaključkom, razvrstitev prvih treh smučar pa je ostala enaka. Hansdotterjeva je prevzela vodstvo z dvema stotinkama naskoka, takoj za tem pa je sledil nastop Mazejeve. Naša smučarka se je znova odrezala izjemno in predvsem po zaslugi nastopa v drugi polovici proge ugnala Švedinjo za 26 stotink. Pietilae-Holmnerjeva je nato smučala sicer nekoliko počasneje, a v cilju uspela ohraniti šest stotink prednosti.


Prve točke v karieri je osvojila Ana Bucik [foto: GEPA]

Tina se je na koncu tako veselila novih stopničk, z drugim mestom pa je dobila novih 80 točk svetovnega pokala. Na lestvici zdaj vodi s 560 točkami, najbližja zasledovalka Fenningerjeva iz Avstrije pa zaostaja 257 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Slalom (m)


Leave a Comment