Nove stopničke za Mazejevo, najhitrejša tokrat Gutova

Tretji dan tekmovanj v kanadskem Lake Louisu so se alpske smučarke prvič v sezoni pomerile v superveleslalomu. Zmagala je Lara Gut pred Lindsey Vonn in Tino Maze.

Potem ko je v petek dobila smuk in včeraj zasedla osmo mesto, je danes Tina Maze za las ujela stopničke. Na progo, ki je bila tokrat obsijana s soncem, se je podala s številko 16 in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo pred Nemko Viktorio Rebensburg, vendar na mestu vodilne ni stala dolgo. Že Lara Gut, ki je nastopila takoj za Črnjanko, je z izjemnim smučanjem povečevala prednost od starta do cilja in za 81 stotink ugnala Mazejevo. Lanska prva superveleslalomistka je po slabih uvodnih nastopih le pokazala, da je v lovu za lovorike tudi v letošnji sezoni še ne gre odpisati. Med mlado Švicarko in izkušenejšo Slovenko se je vrinila Američanka Lindsey Vonn. Zmagovalka včerajšnjega smuka je bila znova zelo hitra in se s 37 stotink slabšim časom od Gutove uvrstila na drugo mesto.


Mazejeva je bila zadovoljna z današnjim superveleslalomskim izidom (foto: GEPA)

Maruša Ferk in Ilka Štuhec sta nastopili s startnima številkama 26 in 27, oba pa tekmo končali med dobitnicami točk. Ferkova je bila 29., medtem ko se je Štuhčeva odrezala bolje in se uvrstila na 22. mesto. Vanjo Brodnik, ki je bila predzadnja smučarka na startu, je zaostanek 3.64 sekunde popeljal na 49. mesto. “V bistvu nisem tako zadovoljen z rezultati deklet, ker je že čas za kakšen bolj odmeven rezultat, ki nam je cilj. Zmeraj nekaj malega zmanjka, določeni odseki prog so slabši, nekaj smo tudi imeli nesreče s startnimi številkami. Slabo ni bilo, odlično pa tudi ne. Sem pričakoval več,” je o nastopih Ilke, Maruše in Vanje v zadnjih dneh dejal glavni trener ženskih ekip Rasto Ažnoh, ki je dodal, da bosta v Lake Louisu ostali Vanja Brodnik in Maruša Ferk, saj bosta nastopili na tekmah severnoameriškega pokala.

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je tekmovanja v Severni Ameriki zaključila z velikim številom točk in se utrdila na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar je odlična popotnica za nadaljevanje sezone v Evropi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment