Ob težkih pogojih do zmage Velez Zuzulova

Avstrijski Flachau je gostil novo slalomsko preizkušnjo svetovnega pokala za ženske. Na startu je bila tudi četverica naših smučark, ki pa za razliko od tekme v Santa Caterini ni bila tako uspešna.

V soju žarometov je s prvo vožnjo najbolje opravila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, ki je postavila čas 52,15, sledili pa sta ji Švicarka Wendy Holdener in Čehinja Šarka Strahova, ki sta v cilju zaostali 0,54 oziroma 0,84 sekunde. Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 33, ki jo je nosila Katarina Lavtar. Ta se je na zelo mehki progi dobro borila, v cilj prišla z 29. časom, a na koncu zdrsnila vse do 37.

Ostale tri Slovenke so imele pred seboj še težjo nalogo. Ana Bucik, ki je nastopila 46. po vrsti je odstopila na vrhu proge, pa isti poti pa sta žal šli tudi Maruša Ferk in Klara Livk. Slednja je med svetovno elito nastopila celo prvič.

 
Veronika Velez Zuzulova je slavila tretjo zmago, prvo po treh letih [foto: GEPA]

Velez Zuzulova do tretje zmage v karieri

Velez Zuzulova je v drugem teku uspela obraniti prednost in prišla do tretje zmage v karieri, Strahova je napredovala na drugo mesto, na tretje pa je prišla Švedinja Frida Hansdotter, ki je po uvodni vožnji zasedala šesto mesto.

Odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal Denis Šteharnik je spregovoril o izjemno zahtevnih pogojih na progi: ″Podlaga je bila sondirana z vodo, a so bile temperature previsoke, poleg tega je pa padel še nov sneg, tako da proga ni mogla zamrzniti. Pravzaprav je bila podlaga boljša povsod drugod, celo na sosednji progi, kot pa na temu tekmovalnem poligonu. Ni jim uspelo dobro pripraviti proge, oziroma je sploh niso. Startne številke imamo tako še zadaj, a pred Zlato lisico bo novo štetje, tako da bo lažje. Danes je bilo težko priti naprej. Škoda je za Ano, ker je v zelo dobri formi, bila pa je malo nepazljiva in zajela količek. Katarina ni izkoristila pogojev, za ostale pa je bilo praktično nemogoče. Tudi snežilo je zelo močno, sneg se je prijemal na očala in nekje na polovici proge že niso skoraj nič videle. FIS-a je poskušala še nekaj rešiti in je tik pred prvim tekom še enkrat polila progo z vodo in jo posolila. Kot ste videli, je startna številka ena vozila po vodi, saj sol še ni prijela. Potem je bilo počasi bolje, a tako je enkrat dobimo, drugič izgubimo, danes smo izgubili. Ana in Maruša sta v zelo dobri formi, takoj ko bomo imeli pogoje, bomo to tudi pokazali. Klara nabira izkušnje, prav je, da je prišla sem na svetovni pokal, da vidi, kako so stvari drugačne.

Nova slalomska preizkušnja je na sporedu na istem prizorišču že v petek. Na tej tekmi bodo nastopile Bucikova, Lavtarjeva in Ferkova, trenerji pa se bodo še odločili ali se jim bo znova pridružila še Livkova. V nedeljo je na sporedu veleslalom, na katerem bodo nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Meta Hrovat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (ž)


Leave a Comment