Odstop Tine Maze in nova zmaga Lindsey Vonn

V Švici so se najboljše smučarke sveta pomerile na superveleslalomski preizkušnji. Tekma je, tako kot včerajšnji smuk, potekala na progi Engiadina, zmage pa se je veselila Američanka Lindsey Vonn, ki je pred začetkom domačega Svetovnega prvenstva v izjemni formi. Na odru za zmagovalke sta bili še dve Avstrijki, in sicer lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Fenninger in izkušena Nicole Hosp.


Američanka bo skušala odlično smučati tudi februarja v domačem Vailu (foto: GEPA)

Slovenske barve je ponovno branila četverica smučark – s startno številko 5 je najprej nastopila Ilka Štuhec, Tina Maze je startala kot 16., Ana Bucik 49., Vanja Brodnik pa 60. Štuhčeva je ponovno pokazala zelo dobro vožnjo in bi v cilju prevzela vodstvo, če ne bi tako kot mnoge druge tekmovalke, ki so startale za njo, v spodnjem delu proge odstopila.


Mazejeva v spodnjem delu ni bila dovolj pozorna, zato je zgrešila vrata (foto: GEPA)

Pred nastopom Tine Maze je prvo mesto zasedala Švedinja Kajsa Kling, najboljša slovenska tekmovalka pa je bila smučala prvemu mestu naproti. Njen nastop je bil precej drugačen kot na včerajšnjem smuku, žal pa se je odlična vožnja končala pri predzadnjih vratih, katere je Tina zgrešila. Ta vrata so bila v nadaljevanju usodna za marsikatero tekmovalko, tako da smo videli še precej odstopov oziroma diskvalifikacij. Na koncu je svojo 64. zmago v svetovnem pokalu slavila prišla Vonnova, na stopničkah pa sta se ji pridružili še avstrijski smučarki Fenningerjeva in Hospova, ki sta zaostali 0.24 oziroma 1.10 sekunde.

Edina Slovenka, ki je na prišla do uvrstitve je bila Brodnikova, saj je tudi Ana Bucik nepravilno smučala mimo vrat v spodnjem delu. Vanja je za zmagovalko zaostala 4.12 sekunde in tako zasedla 34. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment