Ogorelc po odlični sezoni v novo s polnim “šusom”

La Plagne v Franciji je gostil zadnjo tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu. Med dvaintrideseterico najboljših tekmovalcev sezone je bil tudi en slovenski predstavnik – Blaž Ogorelc, ki je na finalu nastopil predvsem po zaslugi odličnih nastopov v zadnjih tednih.
Blaž se je v osmini finala srečal s težkima nasprotnikoma, ki sta imela tudi prednost domačega terena, Jeana Frederica Chapuisa in Jonathana Midola, na startu pa je bil še Nemec Florian Eigler. Razplet nastopa je opisal trener A reprezentance Primož Vrhovnik: “Blažu se je na startu zataknila palica v startna vrata in se nato na koncu odlomila, tako da se ni mogel odrivati, kar je bilo tu ključnega pomena. Vseeno se je izredno boril in bil cel čas na repu Chapuisa, toda Francoza, ki sta v dobri formi, sta ga cel čas zapirala. Boril se je vse do cilja, a pač ni šlo, bil je tretji. Za danes in za celo sezono ga lahko samo pohvalim.


[foto: FIS FreeStyle/Facebook]

Ogorelc ima, navkljub dejstvu, da ga sreča na snegu ni vedno spremljala, za seboj odlično sezono, saj je v primerjavi s prejšnjo pokazal izjemen napredek. Lani je bila njegova najboljša uvrstitev 54. mesto, letos pa se lahko pohvali že z enajstim. Po današnjem 21. mestu je drugo leto med elito smučarskega krosa je končal kot 26.

Takoj po koncu tekme, na kateri je do zmage prišel prav Chapuis, je Blaž misli že usmeril v prihodnjo sezono in z veliko mero motivacije v glasu dejal: “S Primožem sva nekako načrtovala, da bi letos dvakrat ali trikrat prišel v osmino finala, zdaj pa sem dosegal takšne rezultate. Zelo sem zadovoljen in za naslednje leto bo treba še bolj delati čez poletje. Najprej je na vrsti kondicija, potem pa boji v štiri. Tu mi najbolj manjka izkušenj, to bo poleti treba nadoknaditi. Nato pa bom novo sezono začel s polnim ‘šusom’.


Rezultati: Svetovni pokal .: La Plagne


Leave a Comment