Ogorelc z novim najboljšim rezultatom tudi do finala v Franciji

V Švedskem Areju so se smučarji krosisti pomerili še na eni tekmi svetovnega pokala. Po včerajšnjem trinajstem mestu oziroma rezultatu kariere Blaža Ogorelca, so smučarji tudi danes dopoldan opravili s kvalifikacijami in se nato pomerili še v izločilnih bojih.

Blaž, ki je pred tekmo zasedal 31. mesto na lestvici, je tudi tokrat začel odlično, saj je v kvalifikacijah postavil sedmi čas voženj. V osmini finala so se mu ob bok na startu postavili Avstrijec Christoph Wahrstoetter, Rus Sergey Mozhaev in Kanadčan Mathieu Leduc, prav slednji pa je bil v skupini najhitrejši. Naš smučar je čez ciljno črto prišel kot drugi in si tako zagotovil napredovanje.

V četrtfinalu sta bila nato nasprotnika še Švicar Armin Niederer, ki je včeraj osvojil tretje mesto in bil v današnjih kvalifikacijah drugi, ter Italijan Stefan Thanei. Naš smučar je po dobrem startu pri enem izmed skokov naredil manjšo napako, tako da ga je Leduc prehitel in se v polfinale uvrstil skupaj z Niedererjem. Blaževa končna uvrstitev je bila 11. mesto. Poleg novega najboljšega rezultata v karieri si je s tem tudi zagotovil vstopnico za finale, ki bo naslednjo nedeljo v francoskem La Plagneu, saj je v skupnem seštevku napredoval na 28. mesto. Preizkušnjo v Areju je dobil Avstrijec Thomas Zangerl, ki je v velikem finalu ugnal rojaka Andreasa Matta in Niedererja.


[foto: FIS Freestyle/Facebook]

Primož Vrhovnik, trener A reprezentance, je po tekmi spregovoril o Blaževih nastopih: “V prvi skupini je smučal odlično, v drugi, ki je bila kar težka, pa je znova dobro startal. Na progi je bilo šest majhnih skokov, ki jih je bilo treba pobirati zelo natančno, na predzadnjem pa je skočil malo predaleč, izgubil je hitrost in Kanadčan ga je prehitel. Toda zadnja dva dneva sta super, dokazal je, kam spada, ponovno je trkal na polfinale. Pred sezono bi z veseljem podpisali, da bo dosegal to kar dosega zdaj. Zelo sem zadovoljen s pristopom, smučanjem, z vsem. Rabi pa še nekaj izkušenj, skozi mora dati več bojev s tekmeci.

Moram reči, da sem super zadovoljen. Kondicijsko in tehnično sem se zelo popravil na teh zadnjih tekmah. Tu sta mi uspeli dve odlični kvalifikacijski vožnji. Včeraj je šlo v osmini finala super, potem pa se mi je odpela smučka, a nimaš kaj. Danes je bilo ponovno super v osmini, pa tudi tretje mesto v četrtfinalu ni slabo,” je po tekmi spregovoril Blaž Ogorelc ter spregovoril nekaj besed tudi o prihajajočem finalu v Franciji, kamor se je uvrstilo 32 najboljših smučarjev v sezoni pa je dodal: “Zdaj ni kaj dosti časa na voljo, doma bom samo en dan. Vem, da sem v dobri formi in da dobro smučam, tako da grem še po en lep rezultat, da uspešno zaključim sezono.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are


Leave a Comment