Pet Slovencev na treninge v Čile

Peterica naših smučarjev se je pred odhodom na južno poloblo zbrala pred Smučarsko zvezo Slovenije. Rok Perko, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater, ki so danes odšli v čilsko La Parvo ter Žan Kranjec in Mišel Žerak, ki se bosta čez teden dni odpravila v argentinsko Ushuaio, so novinarjem razkrili pričakovanja o naslednjih tednih treningov. Ekipo, ki se bo pripravljala v Čilu in katere del bo tudi Andrej Šporn, bo vodil novi odgovorni trener hitrih disciplin za svetovni pokal, Peter Pen. Fante bo pot vodila preko Benetk, Pariza in Santiaga de Chile.


Rok Perko, Klemen Kosi, Žan Kranjec in Martin Čater ter spodaj Boštjan Kline in Mišel Žerak so bili pred odhodom dobro razpoloženi [foto: SZS]

Glavni trener moških ekip Klemen Bergant je spregovoril o načrtih in željah za prihajajoče tedne: “V La Parvi trenutno ni ogromno snega, a je napovedan za ta vikend. Že zdaj se da v zgornjem delu proge odpeljati minuto smuka. Ekipa bo tam ostala do 19. septembra, med treningi pa bodo na sporedu tudi tekme Južnoameriškega pokala. Dobro je tudi, da so v okolici tudi ostali primerni kraji za treninge, kot so El Colorado in Valle Nevado, ki je oddaljen manj kot pol ure vožnje. Fantje bodo na snegu trenirali po individualnih program, saj sta v ekipi tudi dva povratnika po poškodbi, Perko in Kline.

Bergant bo deveterico naših smučarjev v nedeljo peljal na desetdnevni trening v švicarski Saas-Fee, medtem ko se bosta Žerak in Kranjec v Ushuaio odpravila 28. avgusta in tam trenirala do 15. septembra. Slednja dva bosta v Argentini pri treningih sodelovala tudi s francosko, italijansko in kanadsko ekipo, nastopila pa bosta tudi na tekmah.

Andrej Šporn je pred odhodom dejal: “Prva stvar, ki si jo želim je, da bomo imeli dobre pogoje za treninge. Upam, da dober tehnični trening, se pravi veleslaloma, temu pa bom potem priključil superveleslalom in smuk. Moje smučanje moram že zdaj spraviti na visok nivo, oziroma se spraviti na tekmovalnega že zdaj. Nekaj bom imel še dela s smučmi, saj sem zamenjal proizvajalca. Smuči sem spoznal že spomladi, zdaj pa je na voljo še nekaj novega materiala in za tekme ga je potrebno dobro izbrati.

Leave a Comment