Peter Prevc zaključil najboljšo deseterico

Norveški Lillehammer je gostil še prvo moško posamično preizkušnjo svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na skakalnici Lysgaardsbakken (HS 100) se je najbolje znašel Nemec Severin Freund, ki se je tako razveselil tretje zmage v karieri. Njegov rojak Andreas Wellinger je na prvi tekmi v karieri po prvi seriji sicer vodil, a v finalu ni uspel odbiti napada tekmecev. 17-letnik je tako zasedel peto mesto. Na zmagovalni oder sta se povzpela še Avstrijec Thomas Morgenstern in lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala domačin Anders Bardal.


Najboljši trije na današnji tekmi [foto: Ania Trybus/smucka]

Tako kot pri dekletih je tudi Peter Prevc kot najboljši Slovenec zaključil deseterico. Po prvi serije je zasedel osmo mesto, na koncu pa je 20-letni tekmovalec vknjižil šesto najboljšo uvrstitev v karieri. Ob tem je dejal: “Lani sem dolgo čakal na prvo deseterico, letos pa mi je to uspelo že na prvi tekmi.” Točke je za 17. mesto prejel še Jaka Hvala. “Glede na zadnje treninga v Lillehammerju nisem računal niti na točke, saj sem bil vedno pozen na mizi in sem nato skočil s nenajboljšo krivilju. Danes pa je bilo vsem drugače,” je po tekmi menil Hvala. Žal se v finalno serijo ni uspelo uvrstiti Juriju Tepešu (89,5) in Robertu Kranjcu (89,0). Ljubljančan je preizkušnjo končal na 41. mestu, Kranjčan pa je bil dve mesti slabši.

Glede na včerajšnjo tekmo so bili pogoji na današnji tekmi lepi. Čestital bi Petru in Jakatu za dva lepa nastopa. Imamo določene rezerve, vendar je rezultat med najboljšo deseterico lep rezultat. Lahko gremo z optimizmom na naslednje tekme,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus ter misli usmeril že na nedeljsko tekmo na veliki skakalnici: “V nedeljo računamo na kakšnega tekmovalca več v finalni seriji, saj imamo v ozadju še Roberta in Jurija. Pričakujem boljši nastop kot na današnji tekmi.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Skakalce že ob 18:00 čaka trening na veliki skakalnici, kjer bo v nedeljo potekala druga tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment