Peterica slovenskih deskarjev na največjo Big Air napravo do zdaj

Po začetku deskarske sezone 2012-2013 v novozelandski Cardroni s tekmami v snežnem žlebu, bodo na svoj račun prišli tudi tekmovalci v disciplini Big Air. Preizkušnjo svetovnega pokala bo prvič v zgodovini gostil Antwerpen v Belgiji, kjer so za ta dogodek pripravili največjo skakalnico pod okriljem tekmovanj FIS-e.


[foto: Oliver Kraus/FIS]

Organizator je v sodelovanju z domačim deskarjem Seppejom Smitsom, dobitnikom srebrne medalje s svetovnega prvenstva v Big Airu leta 2011, zgradil skakalnico, ki je visoka 38,5 metra in na kateri naj bi spremljali skoke v dolžini 16 metrov. Ta dolžina seveda obljublja tudi veliko časa za deskarje v zraku, zaradi česar bo tekmovanje zagotovo spektakularno.

Med najboljšimi tekmovalci bo tokrat nastopila peterica slovenskih deskarjev, na čelu z Markom Grilcem, ki je preteklo sezono tekmovanj v Big Airu končal na 18. mestu in je v karieri že štirikrat stal na odru za zmagovalce. V Antwerpnu se mu bodo pridružili še Matevž Pristavec, ki je v svetovnem pokalu zabeležil že pet uvrstitev med deseterico, Aljoša Krivec, katerega najboljša uvrstitev je 23. mesto, ter mlajša Peter Podlogar in Jernej Pucko. Slednji bo na tekmi svetovnega pokala nastopil prvič.

Kvalifikacije se bodo s prvo izmed treh skupin začele v soboto, 10. novembra, ob 10.40, izmed 60. deskarjev pa jih bo v finalu nastopilo 12. Sklepno dejanje tekmovanja je na sporedu ob 19.00.

Leave a Comment