Pintar blizu stopničk, Aleš potrdil slovenski uspeh

V Steamboat Springsu v zvezni državi Colorado je bil na sporedu paralelni sprint za svetovni pokal v telemark smučanju. Veliki zmagovalec izredno zanimive tekme je bil Tobbias Mueller iz Nemčije, pred Bastienom Dayerjom iz Švice, tretji pa je bil Francoz Bergerreti.

Luka Pintar je iz tekme v tekmo stopnjeval formo in včeraj pristal tik pod stopničkami na petem mestu. Odličen končni rezultat je napovedal že v kvalifikacijah, kjer je bil tik za najboljšimi. Prvi pohod na oder za zmagovalce pa mu je preprečil prav zmagovalec Mueller v četrtfinalu. “Za konec tekem v Coloradu mi je uspel še en super izid. Že zjutraj, ko sem vstal, sem bil pravi pa čeprav je bila to že četrta tekma zapored. Imel sem občutek, da danes lahko premagam praktično vse. Na žalost mi je žreb namenil Tobbiasa, ki je v tem trenutku najboljši. Po nizu dobrih rezultatov se iz Amerike vračam zelo zadovoljen,” je dejal Luka, ki mu več kot ogroziti Nemca v drugi vožnji na izpadanje ni uspelo.


Luka Pintar je prišel v odlično formo [foto: SZS]

Odličen slovenski dan v Coloradu je dopolnil Sašo Aleš, ki pa je izpadel v osmini finala in tekmo končal na devetem mestu: “Še en v nizu dobrih rezultatov tukaj in s tem sem zelo zadovoljen. Upam, da bodo rezultati tudi na tekmah, ki prihajajo podobni.” Končno oceno po nastopih v Coloradu je podal trener Matija Liska: “Gledano v celoti sta na severnoameriški turneji sama sebi dokazala, da lahko v vseh treh disciplinah konkurirata svetovnemu vrhu. Do skandinavske turneje nas čaka mesec dni trdega treninga in prepričan sem, da lahko naredita še korak naprej.

Pred telemark smučarji je sedaj mesec dni premora, kajti tekme v Bohinju so dokončno odpovedane.

Leave a Comment