Pintar med petnajst v kraljevski disciplini

Po včerajšnjem sprintu je bil danes na sporedu še klasik za svetovni pokal. Tekmo v kraljevski disciplini je dobil Tobbias Mueller iz Nemčije, drugi je bil Bastien Dayer iz Švice, tretji pa Norvežan Sondre Kristuensen.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

Na zelo dolgi in zahtevni progi pa se je dobro znašel tudi slovenski predstavnik Luka Pintar, ki je kar nekoliko presenetljivo končal med prvo petnajsterico. “Po ne najboljši predstavi včeraj na sprintu sem z današnjim rezultatom zelo zadovoljen, saj sem smučal tako kot znam in končal med petnajsterico. Glede na to, da od tekme nisem veliko pričakoval sem presenečen, da sem končal tako visoko. Od štarta do cilja sem smučal zelo sproščeno, tudi na tekaškem delu mi je šlo dobro,” je po tekmi dejal Luka, ki se je danes prvič uvrstil med petnajsterico v kraljevski disciplini.

Odlično pa je nastopil tudi mladi Sašo Aleš, ki je končal na šestnajstem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Karavana telemark smučarjev se jutri seli v Rjukan, kjer bodo od četrtka pa do sobote na sporedu še tri tekme za svetovni pokal, premierno tudi paralelni sprint na izpadanje.

Leave a Comment