Pintar: “Na finalu bom še višje”

V torek se v norveškem Geilu začenja finale svetovnega pokala v telemark smučanju, ki jih nato čaka še svetovno prvenstvo v Španiji.

Blizu zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala je že Francoz Phillip Lau, ki ima lepo prednost pred Švedom Mattiasom Wageniusom.

Visoke ambicije pred zaključkom sezone imajo tudi v slovenskem taboru. Luka Pintar je po dveh uvrstitvah pri vrhu v Rjukanu ponovno v dobri formi. Trenutno je na enajstem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. V sprintu in paralelnem sprintu je med deseterico. Ob ugodnem razpletu na zadnjih tekmah tako lahko zelo uspešno zaključi letošnjo sezono svetovnega pokala.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Imamo dva dni premora in lahko se bom odpočil od natrpanega urnika v zadnjem tednu. Verjamem, da bom na finalu še boljši, saj je za menoj uspešna sezona in lahko bom tekmoval sproščeno. Pred mano je finale svetovnega pokala kjer lahko veliko naredim tudi v skupnem seštevku. Ampak s tem se za zdaj ne obremenjujem, na meni je, da dobro odsmučam zadnje tri tekme potem pa bomo videli kaj bo to prineslo. Vsekakor pa je želja, da končam sezono med prvo deseterico,” pravi Pintar pred začetkom finala svetovnega pokala.

Mlajši del ekipe Jure in Sašo Aleš je v Rjukanu nastopil solidno. Na finalu želita sezono zaključiti tako, kot sta jo začela na domačih tleh, med prvo petnajsterico. “Z rezultati v Rjukanu ne morem biti ravno zadovoljen, zato želim na finalu smučati tako kot sem na začetku sezone in se uvrščati med prvo petnajsterico,” si je zaželel Sašo Aleš.

Prva finalna tekma svetovnega pokala za telemark smučarje v Geilu bo na sporedu v torek in sicer nočni sprint. V sredo bo na sporedu klasik, v četrtek pa paralelni sprint.

Leave a Comment