Pintar s šestim mestom do uspeha kariere

Na Soriški planini je bila danes na sporedu prva od treh preizkušenj za telemark smučarje v svetovnem pokalu na slovenskih tleh. Zmage se je veselil Šved Mattias Wagenius, drugi je bil Francoz Phillip Lau, tretji pa Nemec Jonas Schmid.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Za navdušenje slovenskih gledalcev v ciljni areni je poskrbel Luka Pintar, ki je že takoj na začetku sezone smučal odlično in s šestim mestom prišel do uspeha kariere. “Super, sem izredno zadovoljen z rezultatom saj sta mi uspeli dve izjemni vožnji brez napak. Za menoj je zelo dolg in naporen dan in na srečo se je končal uspešno, saj je najlepše biti tako visoko uvrščen pred svojimi navijači. Jutri je nov dan in nova tekma, ki jo že komaj čakam,” je dejal po odličnem začetku sezone Luka.

Slovenski uspeh je s 13. mestom dopolnil Sašo Aleš: “Z rezultatom sem zelo zadovoljen saj se nam je končno vse poklopilo tudi kot ekipi. Jutri pričakujem podobno tekmo in ponovno vrhunski rezultat.” Zelo dobro pa je na prvi tekmi nastopil tudi njegov brat Jure Aleš, ki je tekmo končal na dvajsetem mestu. Novinec v svetovnem pokal Rok Šmejic je z 31. mestom za las ostal brez prvih točk na svoji prvi tekmi.

Jutri bo na Soriški planini še en sprint za točke svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soriška Planina


Leave a Comment