Pintar znova med deset

V Geilu je bil danes na sporedu finalni paralelni sprint za točke svetovnega finala v telemark smučanju. V francoskem finalu je slavil Chris Lau, ki je ugnal rojaka Antoinea Bouvierja. Tretje mesto je pripadlo Švedu Mattiasu Wageniusu, ki je tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala, saj je Philip Lau na zadnji tekmi v sezoni naredil napako in končal na skromnem 18. mestu.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ponovno je zelo dobro nastopil Luka Pintar, ki je še četrtič na Norveškem prišel med deseterico, tokrat na deveto mesto. Priložnost za še boljšo uvrstitev mu je preprečil mladi Norvežan Valde, ki je bil boljši v medsebojnem dvoboju. Velja omeniti, da je Pintar tudi v skupnem seštevku paralelnega sprinta končal med deseterico najboljših v svetovnem pokalu.

Za konec turneje mi je uspel še en rezultat med deseterico s čimer sem zadovoljen. Zdaj že lahko rečem, da je za menoj zelo uspešna sezona v svetovnem pokalu, saj sem izpolnil vse cilje, ki sem si jih zadal pred sezono. Veseli me dejstvo, da sem rezultatsko postal konstanten in se lahko na vsaki tekmi borim za mesta pri vrhu. So pa tudi še rezerve, ki jih bom morda izkoristil že na svetovnem prvenstvu prihodnji teden,” je po končani sezoni svetovnega pokala dejal Luka Pintar. Jure Aleš (26.), in Sašo Aleš, sta obstala v kvalifikacijah.

Leave a Comment