Pintar in Aleš med deseterico na finalu svetovnega pokala

V Geilu na Norveškem smo danes spremljali prvo tekmo finala svetovnega pokala za telemark smučarje. Zmagovalec nočnega sprinta je Nemec Tobbias Mueller. Drugo mesto je pripadlo Švedu Mattiasu Wageniusu, tretji pa je bil Francoz Phillip Lau. Na zelo dolgi in zahtevni progi, ki jo je v drugem teku z neobičajno postavitvijo začinil norveški trener, se je odlično odrezala slovenska reprezentanca.


Slovenska telemark reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Luka Pintar je v tednu dni še tretjič zapored končal med deseterico. Po prvem teku je kazalo še bolje, saj je bil na sedmem mestu nato pa kljub nekaj napakam v drugem teku končal na devetem mestu. “Še en rezultat med deseterico in pa tudi skupno deseto mesto v sprintu je rezultat, s katerim sem lahko zelo zadovoljen. Postavitev v drugem teku je bila na trenutke kar malo smešna, zato me veliko število kazenskih sekund pribitka niti ne preseneča. Na srečo v drugem teku kljub napakam, ki sem jih delal skozi celo progo nisem veliko izgubil. Sem pa vesel za ekipni uspeh, kajti že zelo dolgo nismo imeli dva tekmovalca med prvo deseterico, kar je podatek, da je ekipa na pravi poti,” je po tekmi dejal Luka.

Do najboljšega izida v karieri je danes prišel Sašo Aleš, ki je bil deseti: “Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj je to moja prva uvrstitev med deseterico. Končno sem smučal tako kot znam in verjamem, da bo šlo sedaj le navzgor.” Za ekipni slovenski uspeh na severu je poskrbel sedemnajstletni Jure Aleš na dvajsetem mestu. “Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen, saj sem na težkem terenu odsmučal dve dobri vožnji. Ta rezultat mi je prinesel prepotrebno samozavest pred tekmami, ki prihajajo,” pa je zaključil najmlajši član ekipe.

Jutri bo v poznih popoldanskih urah v Geilu na sporedu finale v klasiku.

Leave a Comment