Pokal Vitranc posloval z dobičkom

Na zadnji seji so prisotni člani sprejeli zaključno poročilo vseh komisij 51. Pokala Vitranc 2012 in že potrdili terminski plan za 52. Pokal Vitranc, ki bo 9. in 10. marca 2013.

OK Pokal Vitranc je soglasno potrdil tehnična poročila in finančno poročilo za 51. Pokal Vitranc, ki je bil 10. in 11. marca 2012 v višini prihodkov 1.269.520,00 EUR in odhodkov v znesku 1.199.148,00 EUR. Ostanek dohodka v višini 70.372,00 EUR pa so že namenili pripravi na 52. Pokal Vitranc in zaključku investicij v obnovo podatkovnih in energetskih vodov na tekmovalni progi, ki je že v teku.


Pokal Vitranc je ustvaril za nekaj več kot 70 tisoč € [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

OK Pokal Vitranc je korektno izpolnil pogodbene finančne in materialne obveznosti (oglasni prostor, trening reprezentance, akreditacije za poslovne partnerje SZS, itd…) do Smučarske zveze Slovenije (SZS) in ji na osnovi pogodbe zagotovil iz naslova medijskih pravic 176.600,00 EUR.

Nagradni sklad za tekmovalce je skupaj znašal ca. 188.000 EUR (preračunano iz CHF). Nagradni sklad se je delil do 30. mesta, vsem finalistom.

Tudi v letošnjem letu je bilo s pomočjo Občine Kranjska Gora investirano v sistem za proizvodnjo kompaktnega snega, kar omogoča še hitrejšo in kvalitetnejšo pripravo tekmovalne proge.

Sama organizacija tekmovanja je bila ponovno izvedena na izredno visokem nivoju, tako v tekmovalnem, športnem kot organizacijskem smislu, kar je potrdila tudi ocena vodilnih mož FIS, prisotnih na tekmovanju. Nenazadnje so bili enakega mnenja tudi tekmovalci sami, ki so izjemno pohvalili pripravo tekmovalne proge, ki je bila ena najboljših v zadnji zimi, z oziroma na težke vremenske razmere na nekaterih tekmovanjih pred Kranjsko Goro in dejali, da se z veseljem vračajo v Kranjsko Goro.

Vrhunsko izveden športni dogodek, kot Pokal Vitranc je, pa ne pomeni promocije Slovenije samo v sosednjih državah, iz katerih je vsako leto več gostov, temveč promocijo Slovenije in Kranjske Gore na svetovni ravni. Tekmovanje je vsak dan neposredno prenašalo več kot 18 držav, blizu 50 TV postaj na vseh petih kontinentih pa je tekmovanje povzelo v obliki posnetka ali novic. Nenazadnje je dogodek v Kranjski Gori privabil tudi sponzorje iz sosednje države, Agrokorja in Hrvaške turistične skupnosti, ki so v sponzoriranju tovrstnega dogodka znali oceniti, da ima tak vrhunski dogodek veliko dodano vrednost.


Tekmovalci so bili zadovoljni z razmerami na Pokalu Vitranc [foto: Klavdija Ahačič/smucka]

Po zaključku seje je OK podelil svečana priznanja. Prvo je šlo v roke Metodu Dragonji, predsedniku OK za njegovo dolgoletno vodenje. Posthumno priznanje pa so podelili Vojtehu Budineku, ki je Pokalu Vitranc dal svoj pečat kot generalni sekretar mnogo let. Priznanje je prejela njegova hčerka, Mojca Budinek.

Naslednje tekmovanje za 52. Pokal Vitranc je predvideno za soboto, 9. in nedeljo, 10. marca 2012. Priprave nanj že aktivno potekajo, saj je OK že potrdil terminski plan, zato že sedaj vljudno vabljeni, da se ponovno pridružite športnemu srečanju v Kranjski Gori.

Leave a Comment