Pokal Vitranc v mini izvedbi za najmlajše smučarje

V kranjskogorskem smučarskem klubu ASK Kranjska Gora bodo pod okriljem Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc v letošnji smučarski sezoni pripravili dve smučarski tekmi Mini Pokal Vitranc, odprti za vse mlade tekmovalce. Tekmi bosta stroškovno zelo ugodni za starše mladih smučarjev in izvedeni na visokem organizacijskem nivoju, saj organizatorji tudi s tem želijo razširiti bazo potencialnih vrhunskih smučarjev svetovnega formata.


Mladi smučarji se bodo pomerili v Kranjski Gori [foto: OK Pokal Vitranc]

Smučarski klub ASK Kranjska Gora bo v letošnji smučarski sezoni poleg rednih tekem pripravil še dve novi z imenom Mini Pokal Vitranc, katerih namen je približati tekmovalno smučanje najmlajšim članom slovenskih smučarskih klubov. Prva tekma za Mini Pokal Vitranc bo že čez 9 dni, v petek, 27. decembra 2013, na smučišču Kekec v Kranjski Gori, druga pa slab mesec pred tekmo za svetovni pokal, in sicer v soboto, 15. februarja 2014, na smučarskem poligonu Podles. Slednjega so tekom letošnjega poletja posodobili in adaptirali tudi z zemeljskimi deli, družba RTC žičnice Kranjska Gora pa ga je v dogovoru s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in ASK Kranjska Gora namenila za treninge smučarskim klubom.

Mini Pokal Vitranc je namenjen najmlajšim smučarjem, rojenim od leta 2002 do 2009. Organizacijo obeh tekem je prevzela Alpska sekcija ASK Kranjska Gora ob pomoči Organizacijskega komiteja tekme za svetovni pokal, kar bo dalo tekmi še večji čar in kakovost v sami izvedbi.

Smučarski tekmi za Mini Pokal Vitranc bosta tudi cenovno ugodni za tekmovalce in njihove starše. Strošek nastopa bo tako zgolj smučarska vozovnica za tekmovalca ter prispevek za startnino v skupnem znesku 12,50 EUR.


Ogled proge je zelo pomemben [foto: OK Pokal Vitranc]

Predsednik ASK Kranjska Gora, Gregor Benedik je dodal: “S tekmama na visokem kakovostnem nivoju za resnično najmlajše smučarje v Sloveniji želimo tekmovalcem in njihovim staršem približati tekmovanje kot obliko druženja. Prepričani smo, da bomo s tekmami klube spodbudili k še boljšemu delu ter razširili nabor tekmovalcev. To je namreč predpogoj, da bomo tudi čez tri olimpijade imeli tekmovalce, ki bodo lahko posegali po medaljah in visokih uvrstitvah v svetovnem pokalu.

V ASK Kranjska Gora se lahko pohvalijo z vrsto dobrih tekmovalcev in reprezentantov, začenši z Juretom Koširjem in Andrejem Špornom. Omeniti pa velja še Teodorja Albrehta, Romano Kotnik, Sandro Kotnik, Žigo Židana, Nino Bernik in Marka Zupana.

Leave a Comment