Zaključne priprave za Pokal Vitranc


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik]

Včeraj se je v Kranjski Gori sestal Tekmovalni odbor Pokala Vitranc, na katerem je bil potrjen podroben plan dokončne priprave tekmovalne proge, postavitve začasne infrastrukture in priprave celotnega športnega prizorišča v dnevih tekmovanja.

Aleš Vidic, vodja tekmovanja in tekmovalnega odbora, je podal poročilo o stanju na tekmovalni progi. Na progi je trenutno zadostna količina utrjenega snega. Optimalni pripravi proge so v prid tudi današnje snežne padavine. Dodatno se bo takoj po končanih snežnih padavinah z vodo utrdila štartna strmina, naknadno pa tudi celotna tekmovalna proga. Ob primerno nizkih temperaturah se bo na posameznih delih proge naredil še sloj kompaktnega snega.

Smučanje v Podkorenu v času šolskih počitnih ne bo ovirano. Zaključne priprave tekmovalne proge se bodo pričele v soboto, 26. februarja 2011. Od ponedeljka, 28. februarja 2011, pa bo za rekreativno smučanje tekmovalna proga zaprta. Smučanje na ostalih progah v Podkorenu bo potekalo nemoteno.

Začasna infrastruktura (tribune, šotori) se bo začela postavljati v ponedeljek, 21. februarja 2011, kar ne bo oviralo rekreativnega smučanja na Podkorenu.

Poročilo o operativni izvedbi tekmovanja so podali tudi vsi ostali člani tekmovalnega odbora. Vse ekipe so pripravljene za zaključne priprave in samo izvedbo tekmovanja.

Glede na poročila in vremenske napovedi se v Kranjski Gori ponovno obeta kvalitetno tekmovanje in organizacijski odbor se bo maksimalno potrudil, da bo vsem tekmovalcem zagotovil optimalne tekmovalne pogoje, so potrdili vsi prisotni na odboru.

Leave a Comment