Preko vikenda celinski pokal v Kranju

Tekmovanje za poletni celinski pokal v smučarskih skokih se bo nadaljevalo v Kranju na tamkajšnji plastični skakalnici pod Šmarjetno Goro. Prijavljenih je kar 79 skakalcev iz 16 držav, med njimi znana imena iz svetovnega pokala. Med nastopajočimi bosta tudi zmagovalca prvih letošnjih tekem celinskega pokala v avstrijskem Stamsu Poljak Krysztof Biegun in Čeh Jakub Janda.


Jani Grilc, Jaka Hvala, Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenija bo nastopila s 16 skakalci

Slovenija ima kot organizatorka tekmovanja pravico nastopiti s 16 skakalci. Vodstvo se je odločilo, da bo ekipo določilo na podlagi današnje popoldanske pregledne tekme, nastop pa imajo že zagotovljen Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Jaka Hvala. “Nastopilo bomo s polno kvoto 16 skakalcev. Tokrat bodo nastopili vsi najboljši, tudi člani A reprezentance. V prvem delu pripravljalnega dela smo velik poudarek dali fizični pripravi, zaradi tega tekmovalci v tehniki še nekoliko nihajo. Noge so še vedno nekoliko utrujene. Vedno več bo poudarka na tehniki, s tem pa ne mislim, da ne bi ciljali na visoka mesta,” je stanje v reprezentanci predstavil pomočnik trenerja Jani Grilc.

Na podlagi sredine pregledne tekme, ki so jo slovenski skakalci opravili v Kranju, so se v vodstvu reprezentance odločili, da bodo v soboto in nedeljo na tekmi celinskega pokala v Kranju nastopili Andraž Pograjc, Tomaž Naglič, Ernest Prislič, Matic Kramaršič, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Mitja Mežnar, Rok Justin, Jernej Damjan, Jaka Hvala, Nejc Dežman, Miran Zupančič, Matic Benedik, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Peter Prevc.

Prevc napovedal napad na rekord

Skakalci so v zadnjem obdobju predvsem nabirali kondiciji, v zadnjih dneh pa so več časa preživeli tudi na skakalnici. V povprečju je vsak opravil okoli 200 skokov. “Na koncu lanske sezone me je nekoliko pobralo, saj je bila to prva sezona zame. Priprave so v polnem teku. Pretirane utrujenosti ne čutim. Skoki so še nekoliko v smislu toplo-hladno. Zaenkrat vse poteka po načrtih,” je optimističen Jaka Hvala, ki je bil odkritje lanske sezone. Robert Kranjec in Jurij Tepeš bosta kranjske tekme vzela bolj kot dober trening, saj se v njunih skokih še prepogosto pojavljajo nihanja. Nekoliko več ambicij pa ima Peter Prevc: “ Pripravljen sem na rekord skakalnice v Kranju, vendar morate vedeti, da je v Kranju pogosto veter in žirija, ki posledično določi zaletno mesto. Rekord je torej najbolj odvisen od žirije.

Po prijavah sodeč bo to zelo kvalitetno tekmovanje. Na obeh tekmovanjih bo organizator SK Triglav Kranj omogočil vsem ljubiteljem skokov prost vstop.


Prevc napoveduje naskok na kranjski rekord [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Spored

Sobota, 6. julij
8:00 uradni trening (2 seriji)
10:30 prva serija v konkurenci
sledi finalna serija

Nedelja, 7. julij
9:00 poskusna serija
10:00 prva serija v konkurenci
sledi finalna serija

One Comment

  1. Pingback: Smucka.com – Množična slovenska ekipa za tekme v Kranju

Leave a Comment