Premierna zmaga Manuela Fellerja

Moški del svetovnega pokala se nadaljuje v avstrijskem Flachauu, ki je danes gostil prvega izmed dveh slalomov, ki sta bila prvotno na sporedu v Wengnu in Kitzbuehlu. Med 70. tekmovalci sta bila tudi dva Slovenca, Štefan Hadalin in Aljaž Dvornik, ki sta nosila startni številki 23 in 54.

Na polovici tekme je imel najboljše izhodišče Francoz Noel Clement s časom 54.87, drugi je bil Norvežan Sebastian Foss-Solevaag, ki je za vožnjo potreboval 23 stotinke sekunde več, še dve stotinki dlje pa se je na progi zadržal Avstrijec Manuel Feller.


Manuel Feller je slavil prvo zmago v karieri [foto: GEPA]

Hadalinu prvi nastop ni popolnoma uspel. Začel je sicer hitro in imel na polovici proge deveti čas, nadaljevanje pa nato ni bilo tako dobro, kar je pomenilo, da je zasedel 25. mesto. Dvorniku prvi preboj v finale v karieri žal ni uspel, saj je odstopil malo pred ciljem.

Druga vožnja je Štefanu uspela bolje. Najhitrejši je bil v zgornjem delu proge, dobro pa nadaljeval tudi proti cilju. Ob koncu nastopa se je ob njegovem imenu izpisalo drugo mesto, ki je nakazovalo na napredek po lestvici navzgor.

Po zadnji vožnji dneva so bili najbolj zadovoljni domači navijači, saj je do zmage prišel Feller, iz petega na tretje mesto pa se je povzpel Marco Schwarz. Po zdrsu za eno mesto se je mednju uvrstil Noel. Hadalin je na koncu napredoval za kar sedem mest in sklenil tekmovanje na 17. mestu ter dejal: “Prvo vožnjo sem začel zelo dobro, tudi srednji del je bil dober, potem pa se mi je zgodila napako, zaradi katere sem izgubil kontrolo. Potem do cilja nisem uspel povezati zavojev v celoto in hitrost. S prvo vožnjo tako nisem najbolj zadovoljen. V drugi sem poskušal z enakim pristopom, kot v prvo, s tem, da je bila cela vožnja bolj konsistentna in temu primeren je bil tudi rezultat. Spet je rezultat blizu 15, je neka konstantnost, a želim si več. Vem, da ob dveh dobrih tekih lahko dosežem več, tako da bom jutri poskusil sestaviti dve vožnji in bom videl, kam me to pripelje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (m)


Leave a Comment