Preminil dolgoletni podpredsednik SZS Andrej Klinar


Andrej Klinar [foto: SZS]

Smučarska zveza Slovenije (SZS) sporočila, da je v 69. letu preminil Andrej Klinar, ki je več let opravljal funkcijo podpredsednika SZS. Spodaj objavljamo celotno sporočilo SZS.


Sporočamo žalostno vest, da je v 69. tem letu starosti preminil Andrej Klinar. Andrej Klinar se je rodil leta 1942 v Planini pod Golico nad Jesenicami. Po letih šolanja si je pridobil naziv diplomiranega inženirja gozdarstva in vse do upokojitve leta 2005 opravljal najrazličnejša dela na tem področju.

Poleg študija in službovanja pa je bil Andrej Klinar tudi odličen športnik v alpskem smučanju. Bil je večkratni državni prvak v mladinski in članski kategoriji, ter bil več let član državne reprezentance. Tako se je leta 1964 udeležil olimpijskih iger v Innsbrucku in leta 1968 v Grenoblu. Na olimpijskih igrah v Sarajevu pa je bil vodja prog za moške discipline.

Po končani športni karieri se je v letu 1970 včlanil v Smučarski klub Bled in 27 let opravljal funkcijo tehničnega vodja kluba. Več let je bil podpredsednik Smučarske zveze Slovenije. Vse do smrti je bil član alpskega odbora pri Smučarski zvezi Slovenije, odgovoren za alpske proge in član upravnega odbora Smučarskega kluba Bled. Bil je tudi tehnični delegat FIS in član podkomisije za alpske proge pri Mednarodni smučarski organizaciji FIS. Andrej je bil 21 let vodja tekmovalnega odbora in vodja tekmovanja Organizacijskega komiteja za Pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Za Andreja Klinarja lahko rečemo, da je vse svoje bogato življenje namenil športu, društvenim in družbenim aktivnostim v širši okolici in v kraju kjer je živel. Ni bil samo odličen športnik, ampak tudi človek z ogromnim znanjem, ki ga je dajal in poklanjal vsem generacijam. Za vso svojo bogato prehojeno pot, za življenjsko ustvarjalno delo na področju športa in drugih dejavnostih naj bi ob prazniku Bleda 10.4. 2011 prejel zlato plaketo Občine Bled.

Od njega se bomo poslovili v četrtek, 7. aprila 2011, ob 16.00 uri, na blejskem pokopališču.(Datoteka za prenos)

Leave a Comment