Prevc: “Na tekmi sem užival”

Peter Prevc je najuspešnejši skakalec prve postaje poletne velike nagrade v poljski Wisli. Pred številnimi gledalci je bil namreč suveren vse tri tekmovalne dni, piko na i pa je postavil na posamični tekmi, kjer je v novem tekmovalnem sistemu suvereno slavil zmago. “Z današnjim nastopom sem zadovoljen. Pokazal sem na kakšnem nivoju so moji skoki. Zaenkrat je moja forma dobra, a je potrebno še delati. Na začetku letošnje sezone se je vse začelo zelo dobro. Priprave so se poklopile, zato sem na današnji tekmi užival. Tokrat mi je nov sistem tekmovanje šel na roke,” je po prvi zmagi v poletni veliki nagradi dejal Prevc.


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Našel recept za uspehe

Drugi tekmovalec zimske sezone je priprave vzel zelo resno. Njegov trud sta poplačali že dve suvereni zmagi na tekmi celinskega pokala v Kranju. Od tedaj je treniral vsak dan od ponedeljka do petka, preko vikenda pa je misli usmeril v sproščanje. “Takšen način treninga je moje telo zelo dobro sprejelo, zato sedaj vem, kako delati naprej, ” skrivnega recepta ne skriva Prevc.

V drugi polovici sezone v celinski pokal

A Prevc bo nastopil le še na dveh tekmah poletne velike nagrade v švicarskem Einsiedelnu in francoskem Courchevelu nato pa se bo povsem posvetil zimski sezoni. Na skakalnicah ga bo poleg treninga moč videti tudi na tekmah celinskega pokala, kjer bo Sloveniji poskusil priboriti kvoto sedmih skakalcev za prvo periodo zimske sezone. Naj mu to tudi uspe.

Leave a Comment