Prihaja ledena doba


[foto: RedBull]

Dobro se obleci, saj prihaja ledena doba! Le nekaj več od meseca dni nas loči od pričetka svetovnega prvenstva Red Bull Crashed Ice 2013, ki bo obsegalo pet postaj in se prvič doslej pričelo in končalo v Kanadi.

Prva postaja je Niagara Falls, mesto, ki se nahaja ob slapovih reke Niagara, ki so eni izmed najbolj znanih slapov na svetu. Sledi ZDA, natančneje St. Paul v zvezni državi Minnesota, nato pa se ledeni gladiatorji selijo v Evropo. Glede prve evropske postaje se za sedaj ve samo to, da bo v Rusiji, druga postaja pa je že vsem dobro znana, in sicer Lausanne v Švici. Veliki finale bo marca tradicionalno potekal v Quebec Cityju.


[foto: RedBull]

Pred pričetkom svetovnega prvenstva so najbolj vznemirjeni Kanadčani, saj jih čaka ubranitev naslova, veliko pa jih pričakuje kar vsa tri mesta na stopničkah. Z razlogom! Naslov je lani osvojil Kanadčan Kyle Croxall, ki je bil v točkovnem foto-finišu za las boljši od Finca Pihlainena. Arttu Pihlainena se je v skupnem seštevku na koncu znašel v sendviču med bratoma Croxall, kajti Kylov brat Scott je zasedel tretje mesto. Tudi četrto mesto je pripadlo Kanadčanu. Gasilec Adam Horst je v Åreu priredil eno največjih presenečenj v zgodovini ledenega spusta in se v finalu prebil do zmage, medtem ko sta mu tik za petami sledila Arttu Pihlainen in Scott Croxall.

Čaka nas mnogo ledenega vznemirjenja, razpored tekmovanj svetovnega prvenstva Red Bull Crashed Ice 2013 pa je sledeč:
01.12.2012. – Niagara Falls, Ontario (Kanada)
26.01.2013. – St. Paul, Minnesota (ZDA)
16.02.2013. – Rusija
02.03.2013. – Lausanne (Švica)
16.03.2013. – Quebec City, Quebec (Kanada)

Pripravimo se na novo sezono s pregledom pretekle!

Leave a Comment