Prva superveleslalomska zmaga za Raicha

Danes so alpski smučarji v švicarski Crans Montani vozili peti superveleslalom te sezone. Presenetljivo je svojo prvo zmago v tej disciplini slavil avstrijski veteran Benjamin Raich. To je za tega skoraj 34-letnega smučarja že 36. zmaga v karieri.


Včeraj je bil Raich tretji, danes pa je zmagal. [foto: GEPA]

Raich je z današnjo predstavo samo potrdil včerajšnje tretje mesto in se očitno vrača v vrhunsko formo. Zdržal je napade vseh konkurentov, tudi Didierja Cucha, ki je zmagal včeraj. Danes pa je bil Švicar, ki se s tekmami v Crans Montani poslavlja od profesionalnih nastopov na domačih prizoriščih, tretji. Na drugo mesto se je uvrstil Francoz Adrien Theaux.

Razmere na progi so bile danes precej boljše kot včeraj. Ni bilo toliko sonca, zato kljub visokim temperaturam snežna površina ni bila načeta. Vseeno pa so predvsem tekmovalci, ki so nastopili z višjimi startnimi številkami imeli nekoliko slabšo vidljivost.

Za točke se je borila tudi peterica slovenskih predstavnikov. Naši fantje so se odrezali nekoliko bolje kot včeraj, ko niso bili med dobitniki točk. To je danes uspelo Boštjanu Klinetu in Gašperju Markiču, ki sta postavila 25. in 27. čas voženj. Klemen Kosi je s 36. mestom še izboljšal najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, Andrej Šporn je zasedel 43. mesto, Rok Perko pa je z nastopom končal predčasno.

Omeniti gre še dejstvo, da Švicar Beat Feuz spet ni izkoristil priložnosti, da bi si nabral nekaj točk prednosti v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Marcelom Hirscherjem. Švicar je bil danes deseti, medtem ko Avstrijec ni nastopil, saj hrani moči za naslednje preizkušnje. Tako še vedno vodi Hirscher, Feuz pa je tretji. Na drugem mestu je sicer Kostelić, a je trenutno poškodovan.

Glavni trener hitrih disciplin, Burkhard Schaffer je po tekmi dejal: “Kline je s to štartno številko in ob teh snežnih pogojih smučal dobro. S to številko je bil najboljši med trideseterico. Markič se je prav tako odrezal dobro, a vemo, da bi bil lahko še boljši. Pohvalil bi tudi Kosija, ki je imel prav tako visoko številko. Perko se ni odrezal dobro, za Šporna pa vsi vemo, da je pravi smukač. Ta proga je bila zelo tehnična, z veliko zavoji in grbinami, tako da sem prepričan, da se bo na smuku v Kvitfjellu odrezal zelo dobro.

Jutri bo v Crans Montani veleslalom. Videli bomo, če bo kdo uspel ugnati letos odličnega Marcela Hirscherja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Crans – Montana :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment