Prvenec Denifla, Oranič in Berlot do točk

V ruskem Chaikovskyu so se kombinatorci pomerili na drugi tekmi svetovnega pokala. Vremenske razmere niso omogočale nastopa na skakalnici, zaradi česar so obveljali nastopi iz petkove provizorične serije. Slovenska predstavnika sta se tako na 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo podala kot 22. in 24. Boljše izhodišče je imel Gašper Berlot, ki je za vodilnim Avstrijcem Wilhelmom Deniflom štartal z minuto in 20 sekundami zaostanka. Oranič se je na progo podal pet sekund kasneje kot reprezentančni kolega.


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Denifl je suvereno opravil s konkurenco in se v cilju pri 33-letih razveselil prve zmage v karieri. Za drugo mesto pa je potekal boj vse do konca, kjer je več moči prikazal 12. po skokih Nemec Bjoern Kircheisen. Tretji pa je bil Čeh Miroslav Dvorak (8. po skokih)

Berlot je napredoval za eno mesto in tako osmo posamično tekmo sezone končal na 21. mestu, Oranič pa je obdržal 24. mesto.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji teden v francoskem Chaux-Neivu, kjer bo na sporedu posamična tekma (sobota) in ekipni sprint (nedelja).


Rezultati: Svetovni pokal .: Chaikovsky


Leave a Comment