Prvi FIS kongres v Aziji bo potekal v južnokorejski provinci Gangwon

48. kongresa Mednarodne smučarske zveze, ki bo potekal od 27. maja do 2. junija v korejskem Kangwonlandu, se bo udeležilo približno 800 delegatov, ki bodo predstavljali svoje nacionalne smučarske zveze, članice FIS-e.

Po tem, ko je bil Pjongčang izbran za gostitelja zimskih olimpijskih iger leta 2018, bo Koreja za pripravo na ta dogodek gostila različna mednarodna smučarska in deskarska tekmovanja. Z namenom spoznavanja področja, bodo udeleženci kongresa v četrtek, 31. maja, obiskali olimpijska prizorišča v gorskem sklopu blizu smučarskega središča Alpensia.

V sklopu tedna kongresa bo od ponedeljka, 28. maja, do srede, 30. maja, na sporedu več kot sto sestankov Predsedstva FIS, tehničnih komitejev, podkomitejev in delovnih skupin.


[foto: GEPA]

Gostitelji so za udeležence kongresa pripravili vrsto dogodkov, ki bodo potekali zunaj programa sestankov. Večerje in zabavni program bodo ponudili Korejska smučarska zveza, predsednik organizacijskega komiteja OI 2018, guverner province Gangwon in letovišče Kangwonland.

Organizatorji FIS Svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2016 in FIS Svetovnih prvenstev v alpskem, nordijskem in smučanju prostega sloga bodo izbrani v četrtek, 31. maja. Kandidati bodo udeležencem kongresa predstavili svoje projekte na stojnicah, predstavitev pred Predsedstvom pa pride na vrsto v torek, 29. maja. Razglasitev izvoljenih organizatorjev bo potekala v hotelu Kongwonland v četrtek, 31. maja, približno ob 19. uri po lokalnem oziroma ob 12. uri po srednjeevropskem času. Prenos v živo bo na voljo na spletni strani FIS-e.

Kongres FIS, kot najvišji organ odločanja, bo na sporedu v petek, 1. junija. Pregledal bo poslovna poročila Predsedstva ter izkaze in poročila revizorjev, potrdil bo proračun, izvolil 16 članov Predsedstva za dvoletno dobo ter se odločil o predlogih članic in Predsedstva. Za izvolitev v Predsedstvo se poteguje 19 kandidatov.

Členi na dnevnem redu Predsedstva v dnevih pred kongresom vsebujejo končne potrditve FIS Svetovnih pokalov za sezono 2012/13 ter pregled predlogov tehničnih komitejev. 49. kongres FIS-e bo junija 2014 potekal v španski Barceloni.


Kandidat za FIS Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih 2016:

Kulm / Bad Mitterndorf (AVT)

Kandidati za FIS Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2017 (po abecedi):

Aare (ŠVE)
Cortina d’Ampezzo (ITA)
St. Moritz (ŠVI)

Kandidati za FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2017 (po abecedi):

Lahti (FIN)
Oberstdorf (NEM)
Planica (SLO)
Zakopane (POL)

Kandidat za FIS Svetovno prvenstvo v smučanju prostega sloga 2017:

Sierra Nevada (ŠPA)

Kandidati za Predsedstvo Mednarodne smučarke zveze:

ÅRJES Mats, ŠVE (ponovna izvolitev)
BOKAREV Andrey, RUS (nova izvolitev)
GOSPER Dean, AUS (ponovna izvolitev)
HOERMANN Alfons, NEM (ponovna izvolitev)
KASZO Klara, MAD (ponovna izvolitev)
KOCIJANČIČ Janez, SLO (ponovna izvolitev)
KUMPOST Roman, ČEŠ (ponovna izvolitev)
LEE Sung-Won, KOR (ponovna izvolitev)
MALYSZ Adam, POL (nova izvolitev)
MAROLT Bill, ZDA (ponovna izvolitev)
PAVLEK Vedran, HRV (ponovna izvolitev)
RODA Flavio, ITA (nova izvolitev)
ROLDAN Eduardo, ŠPA (ponovna izvolitev)
SCHROECKSNADEL Peter, AVT (ponovna izvolitev)
SEEBERG Sverre, NOR (ponovna izvolitev)
SMITH Patrick, KAN (ponovna izvolitev)
SUNDBERG Matti, FIN (ponovna izvolitev)
VION Michel, FRA (ponovna izvolitev)
YAN Xiaojuan, KIT (nova izvolitev)

Leave a Comment