Ravnjak nadaljuje z odličnimi predstavami

Ruka na Finskem je danes gostila polfinalne in finalne nastope v snežnem žlebu. Deskarji, ki so se včeraj prebili v drugo stopnjo tekmovanja so na svoj račun prišli ob 13. uri, ko so lovili štiri prosta mesta za finale. Med njimi je bil tudi naš deskar Jan Kralj, ki se je odrezal odlično, uvrstitev v nadaljnje tekmovanje pa je zgrešil le za nekaj točk. Z oceno 66,00 je namreč zasedel peto mesto polfinala in se na koncu večera tako veselil 13. mesta.

Slovenski junak dneva pa je bil Tim-Kevin Ravnjak, ki se je iz včerajšnjih kvalifikacij uvrstil neposredno v finale. Naš deskar je s prvo vožnjo prejel šesto najboljšo oceno, v drugi vožnji pa ga je prehitel le en tekmovalec, kar je pomenilo končno sedmo mesto. S tem je dosegel svoj najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala in s tem stopil velik korak bliže k izpolnitvi kvote za olimpijske igre.


Tim Kevin Ravnjak [foto: FIS]

Tekma je potekala super, so pa bili pogoji ekstremni. Bilo je zelo mrzlo, zelo je pihalo, tako da niso prišli toliko do izraza težki triki temveč izkušnje oziroma premagovanje vetra. V finale sem se uvrstil z drugo najboljšo oceno, tako da sem lahko potem v polfinalu spremljal svoje kolege. Nivo je bil kar visok, a ne toliko kot v Novi Zelandiji. V finalu se je ogromno ljudi zelo izkazalo, tako da sem z rezultatom zadovoljen. Toda lahko bi bilo še veliko bolje, saj sem naredil kar nekaj majhnih napak. Sezono sem začel super, bil sem osmi v Novi Zelandiji, tukaj sedmi, formo stopnjujem, kar je dobro. Veliko lahko še pokažem na naslednjih tekmah in na Olimpijadi, tako da me čaka še zanimiva sezona,” je po tekmi dejal Ravnjak.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruka


Leave a Comment