Ravnjaku in Kavčiču uvrstitvi kariere v Ruki

Ruka na Finskem je gostila preizkušnjo svetovnega pokala v snežnem žlebu, na kateri smo imeli dva predstavnika – Tima Kevina Ravnjaka in Filipa Kavčiča. Kvalifikacije so bile na sporedu včeraj, oba Slovenca pa sta uspešno napredovala iz druge skupine.

Ravnjak se je uvrstil neposredno v finale z drugo najboljšo oceno svoje skupine, Kavčič pa je šel s peto oceno v polfinale. V obeh skupinah sta najboljše deskanje prikazala domačina Markus Malin in Risto Mattila.


Tim Kevin Ravnjak [foto: Samo Vidic]

Kavčič je danes tako skupaj z enajstimi tekmeci nastopil v polfinalu. Za prvo vožnjo je prejel oceno 62.3, za drugo pa 61.8, kar žal ni bilo dovolj za napredovanje v finale. Od tega ga je ločilo dobrih sedem točk.

V velikem finalu se je Ravnjak odrezal odlično in na koncu zasedel sedmo mesto. Prva vožnja v snežnem žlebu se mu je ponesrečila, za kar je dobil oceno 12.3. Naš deskar se je v drugo zbral in dobil oceno 72.5. Po devetem mestu iz Arose, marca letošnjega leta, je to njegova najboljša uvrstitev v karieri.

Zmagal je domačin Markus Malin, drugi je bil Nizozemec Steve Krijbolder, tretji pa je bil še en Finec Aleksi Kumpulainen. Kavčič je bil na koncu 14., kar je prav tako rezultat kariere.

Po preizkušnji v Ruki je 15-letni Tim Kevin dejal: “Celotna tekma je potekala kar v redu, sicer so bili manjši zapleti z vremenom, saj je bilo megleno, v kvalifikacijah pa je še snežilo. S kvalifikacijami sem seveda zelo zadovoljen, s finalom prav tako, a mislim, da bi lahko bilo še bolje. Izkušnja je bila zelo dobra. V prvi vožnji v finalu sem padel, saj sem poskušal izvesti vožnjo, ki sem jo pred tem samo enkrat na treningu. V drugo pa se mi je vse poklopilo.

O nastopih Kavčiča in Ravnjaka je spregovoril še Luka Gartner, trener mladinske reprezentance prostega sloga: “Rezultatsko sta se izkazala zelo v redu. Konkurenca sicer ni bila zelo težka, a so bile razmere zato težje. Prve dni treninga je pihalo in snežilo, danes pa je vožnje oteževala megla, tako da sem s fantoma zelo zadovoljen. Tudi rezultat Kavčiča je dober. V drugo je sicer poskušal izvesti eno težjo vožnjo, a mu ni uspela tako kot smo si zamislili.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruka


Leave a Comment