Redni inšpekcijski nadzor Pokala Vitranc uspešno opravljen


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik]

V času prvomajskih praznikov se je v Kranjski Gori mudil Günther Hujara, direktor FIS svetovnega pokala, na rednem inšpekcijskem pregledu. Pred novo tekmovalno sezono in pred zasedanjem letne koledarske konference FIS, ki bo v Portorožu, od 1. – 5. junija 2011, se je sestal z organizatorji svetovnega pokala v Kranjski Gori – predstavniki OK Pokala Vitranc (Srečko Medven, generalni sekretar, Aleš Vidic, vodja tekmovanja, Janez Šmitek, svetovalec vodje tekmovanja).

Naredili so prerez zadnjega tekmovanja za 50. Pokal Vitranc, ki je bil 5. in 6. marca 2011, uskladili so določene poglede na organizacijo tekmovanja in pokomentirali koledar tekmovanj za svetovni pokal do sezone 2014/15. Hujara je izredno zadovoljen z organizacijami tekmovanj v Kranjski Gori, kar potrjuje dejstvo, da je Pokal Vitranc v železnem repertoarju tekmovanj v svetovnem pokalu.

Srečko Medven je po koncu sestanka izjavil: “Visoko zaupanje Mednarodne smučarske zveze (FIS) in direktorja svetovnega pokala, g. Hujare, smo pridobili s trdim delom, visoko postavljenimi organizacijski cilji, z znanjem in zanesljivo ekipo amaterskih sodelavcev, ki izpolnjujejo naloge na visokoprofesionalnem nivoju. Osnova le-teh so člani Alpskega smučarskega kluba Kranjska Gora ob pomoči drugih smučarskih klubov. To dokazuje, da smo v preteklosti delali dobro, z usmeritvijo v prihodnost, kar nam zagotavlja, da je projekt Pokal Vitranc s sedanjo organizacijsko strukturo trdno zasidran v belem cirkusu.

Naslednji, 51. Pokal Vitranc 2012, bo 10. in 11. marca 2011, v Kranjski Gori.

Leave a Comment