Reichelt preprečil dvojno švicarsko zmago

Najdaljšo progo v svetovnem pokalu – progo Lauberhorn – je najhitreje presmučal Avstrijec Hannes Reichelt. Drugo, tretje in četrto mesto je pripadlo Švicarjem Beatu Feuzu, Carlu Janki in Patricku Küngu.


34-letni Avstrijec je slavil deveto zmago v svetovnem pokalu (foto: GEPA)

Potem, ko se je že zdelo, da bosta na vrhu smukaške klasike v Wengnu domačina Beat Feuz in Carlo Janka, je s številko 20 nastopil Reichelt. Na petkovi superkombinaciji je vozil le smuk, dosegel 13. čas, kasneje pa ga na startu slaloma ni bilo, domnevno zaradi bolezni. Od petka se je očitno njegovo počutje precej izboljšalo, če sodimo po videnem na progi Lauberhrn. Avstrijec – lanski zmagovalec smuka v Kitzbühlu, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna – je bil vseskozi v stiku s Švicarjema, v ciljnem zavoju pa izvlekel pičlih 12 stotink prednosti.


Carlo Janka je bil na zmagovalnem odru že na petkovi tekmi (foto: FIS)

Med favoriti za zmago sta bila tudi Norvežan Kjetil Jansrud, ki mu smuk v Wengnu nikoli ni zares ustrezal, in najhitrejši na enem izmed treningov Avstrijec Matthias Mayer. 24-letni Korošec je brez vidne napake ogromno zaostal in bil šele 15., medtem ko je Norvežan zaradi napake v srednjem delu moral biti zadovoljen s končnim 5. mestom.

Izmed slovenske četverice je točko osvojil Boštjan Kline za 30. mesto. Mariborčan je boljšo uvrstitev zapravil v zavojih tik pred ciljem. Klemen Kosi je bil 32., Rok Perko 36., Andrej Šporn pa 39.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Smuk (m)


Leave a Comment