Rezultat kariere za Mihiča

Prva preizkušnja sezone svetovnega pokala v deskarskem krosu se je v avstrijskem Montafonu s kvalifikacijami začela že včeraj, slovenske barve pa sta branila dva tekmovalca, Matija Mihič in Rok Rogelj. Slednjemu preboj v finale ni uspel, saj je postavil 57. čas voženj, kar je bila tudi njegova končna uvrstitev. Mihič je zasedel 14. mesto in si tako zagotovil lepo popotnico za današnji finale 48 tekmovalcev iz 17 držav.

[foto: Oliver Kraus/FIS]

Naš deskar je z odličnimi predstavami napredoval vse do polfinala, kjer je v drugi skupini zasedel četrto mesto, kar je pomenilo, da se bo s petimi tekmeci pomeril v malem finalu. Tam je čez ciljno črto prišel kot četrti, kar je pomenilo končno deseto mesto. S tem je Mihič prišel do svoje najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala, saj je izboljšal rezultat iz Valmalenca leta 2012, kjer je bil 15.

Zmage se je razveselil Avstrijec Markus Schairer, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Italijan Omar Visintin na drugem in Kanadčan Kevin Hill na tretje mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Montafon


Leave a Comment