Rogelj in Mihič odlična v Sierri Nevadi

V španski Sierri Nevadi je bila danes na sporedu zadnja tekma svetovnega pokala v deskarskem krosu. Slovenske barve sta znova branila dva tekmovalca, Rok Rogelj in Matija Mihič. Rok je nastopil v tretji skupini osmine finala, v kateri se je za napredovanje spopadel s štirimi tekmeci, Matija pa se je v lov za četrtfinalom podal v drugi skupini skupaj s petimi drugimi deskarji.

Mitja se je v prvi vožnji odrezal odlično in zasedel tretje mesto, v naslednjem nastopu pa mu je malo zmanjkalo za uvrstitev v polfinale, saj je bil četrti. Mihičeva končna uvrstitev je bila tako 16. mesto, kar je njegov drugi najboljši rezultat v karieri.


Rok Rogelj [foto: Oliver Kraus/FIS]

Roglju je šlo še bolje. Ta se je v osmini finala in v četrtfinalu prav tako odrezal odlično, napredovanje do najvišjih mest pa se je končalo v polfinalu, kjer je bil v svoji skupini peti. V malem finalu je nato prikazal boljšo vožnjo, zasedel tretje mesto, kar je pomenilo, da je bil na koncu drugi, kar je prav tako druga najboljša uvrstitev kariere na tekmah svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sierra Nevada
Lestvice: Svetovni pokal


Leave a Comment