Rogla je več kot dostojno prestala ognjeni krst v svetovnem pokalu alpskih smučarjev invalidov


[foto: OK Rogla]

Svetovna elita alpskih smučarjev invalidov se je v ženski in moški konkurenci pomerila v treh kategorijah – sedeči, stoječi in slabovidni različici. V ženski konkurenci zlate kolajne odšle v Rusijo in dve v Nemčijo, v moški konkurenci pa so se na najvišjo stopničko zavihteli predstavniki Rusije, Slovaške ter Japonske. Nagrade najboljšim so na Rogli podelili Simona Mele, izvršilna direktorica Unior d.d. Program Turizem, Špela Rozman, strokovna sodelavka ZSIS-POK, in Damjan Pintar, predsednik organizacijskega odbora in generalni sekretar organizacijskega odbora.


[foto: OK Rogla]

Gal jih je spremljal

Vse se je zgodilo po pričakovanjih,” je dejal po koncu prvega dne Gal Jakič, ki je slalomistke in slalomiste le spremljal, pred tem pa je tudi prosto smučal, njegova dneva pa bosta sreda in četrtek, ko Rogla gosti veleslalomski tekmi za svetovni pokal.


[foto: OK Rogla]

Na Elankah hitrejši od Suzukija

Slovenskim ljubiteljem je zaigralo srce, ko so na vrhu videli Japonca Taikija Moriija, ki je vozil na Elankah, na koncu pa je za osem stotink ugnal rojaka Takeishija Suzukija.


[foto: OK Rogla]

Na Norveškem ostal brez noge

Med stoječimi smučarji pa se je predstavil tudi Avstrijec Matthias Lanzinger. Zasedel je tretje mesto, svetovni smučarski javnosti pa je poznan po nesreči na tekmi svetovnega pokala v norveškem Kvitfjelu. Zavoljo poškodb so mu amputirali levo nogo.


[foto: OK Rogla]

Hrvat pričakoval več

Danes mi ni steklo, pa še sam ne vem zakaj. Dobro sem bil pripravil, a preprosto ni šlo,” je dejal hrvaški tekmovalec Dino Sokolović, ki je med sedečimi tekmovalci pristal na 10. mestu, razveselil pa se je obiska kamere hrvaške nacionalne televizije.


[foto: OK Rogla]

Dobrodošli na Rogli

Tekmovalke in tekmovalci se bodo na Rogli zbrali spet jutri, ob 9.45 je štart prvega tega slaloma, drugi pa bo na sporedu že ob 11.45, in ne ob 13.00, kot je bilo sprva načrtovano.


[foto: OK Rogla]

Rezultati, slalom, 11. 2. 2013

Slalom Ž, slabovidni:
1. Frantseva (RUS)

Slalom Ž, stoječe:
1. Rothfuss (NEM)
2. Medvedeva (RUS)
3. Papulova (RUS)


[foto: OK Rogla]

Slalom, Ž, sedeče:
1. Schaffelhuber (NEM)
2. Loesch (AUT)

Slalom M, slabovidni:
1. Krako (SVK)
2. Frantsev (RUS)
3. Redkozubov (RUS)


[foto: OK Rogla]

Slalom M, stoječi:
1. Bugarev (RUS)
2. Alyabyev (RUS)
3. Lanzinger (AVT)

Slalom M, sedeči:
1. Morii (JAP)
2. Suzuki (JAP)
3. Le Meur (FRA)


[foto: OK Rogla]

Leave a Comment