Rok Marguč 16. v Moskvi

Moskva je gostila tekmo svetovnega pokala v paralelnem slalomu, kot je v ruski prestolnici v navadi na železni konstrukciji, po kateri je tokrat potekala 189 metrov dolga proga s 14 vrati. Edini slovenski predstavnik v osmini finala je bil Rok Marguč, ki je v jutranjih kvalifikacijah zasedel zadnje mesto, ki je še vodilo v popoldanske nastope.

Tokrat so dvoboji deskarjev potekali s samo eno vožnjo, kar je pomenilo da si tekmovalci niso mogli privoščiti nobenih napak. Naš deskar se je srečal z Italijanom Aaronom Marchom, najboljšim iz kvalifikacij, in za njim zaostal osem desetink sekunde, kar je pomenilo, da je zasedel končno šestnajsto mesto.


Rok Marguč [foto: Miha Matavz/FIS]

Do zmage je prišel domači tekmovalec Stanislav Detkov, ki je v velikem finalu ugnal Švicarja Nevina Galmarinija, v malem finalu pa je Američan Justin Reiter izgubil proti Italijanu Rolandu Fischnallerju.

V primeru, da tekem v paralelnem slalomu letos ne bo več na sporedu, bo slednji z 2200 točkami osvojil končno prvo mesto v razvrstitvi te discipline. Žan Košir bo drugi s 1617 točkami.


Rezultati: Svetovni pokal .:


Leave a Comment