Rok Marguč: “Na obeh tekmah si želim v finale”

Aktualni svetovni prvak v paralelnem slalomu Rok Marguč je danes pripotoval v italijansko Carezzo in na prizorišču, ki bo v petek in soboto gostil prvi letošnji tekmi alpskih deskarjev za svetovni pokal, že opravil prosti trening.


Rok Marguč [foto: Damijan Rifl]

Štajerski deskar, ki je v začetku meseca treniral tudi v Carezzi, je zadnje dni pred odhodom v Italijo preživel na domači Rogli. “Pogoji doma so ta trenutek izvrstni, tako da bi bil greh trenirati kje drugje. Kljub vsemu sem pretekli vikend odpotoval še na tekmo evropskega pokala v Avstrijo (Hochfügen), da sem začutil tekmovalni utrip. Rezultat tam seveda ni bil v prvem planu. Dobil pa sem potrditev, da sem konkurenčen, dovolj hiter. V prvi kvalifikacijski vožnji sem bil namreč najhitrejši, v drugi pa sem odstopil in posledično ostal brez finalnih dvobojev,“pravi Marguč in poudarja, da bosta tisti pravi preizkušnji, ki štejeta, seveda na sporedu ta konec tedna. “Na obeh tekmah si želim v finale elitne šestnajsterice,” je odločen eden izmed favoritov uvodnih preizkušenj olimpijske sezone.

Spored

Petek, 13.12.2013, paralelni slalom
Sobota, 13.12.2013, paralelni veleslalom
(obe tekmi bosta izpeljani v formatu “single run”, kar pomeni, da v izločilnih dvobojih tekmeca opravita samo po eno vožnjo)

Leave a Comment