Rok Marguč: “Odločno v boj za vrh!”


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Karavana svetovnega pokala alpskih deskarjev se ta vikend seli v špansko La Molino, kjer bodo v soboto (10.3.) nastopili v paralelnem veleslalomu, naslednjo nedeljo (18.3.) pa se bodo še zadnjič letos, prav tako v veleslalomu, pomerili na finalu v italijanskem Valmalencu. V katalonskem zimskošportnem središču bo še posebej motiviran Rok Marguč, ki je lani s svetovnega prvenstva na tem prizorišču prinesel dve kolajni. “Na zadnji tekmi v Moskvi se mi res ni izšlo po načrtih, toda to seveda ni razlog, da v ‘moji’ La Molini in nato na finalu v Italiji ne bi samozavestno in odločno napadel,” obljublja 25-letni Celjan.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Proga bo spremenjena

Marguč se po dolgem in napornem potovanju z avtomobilom že nahaja v zanj srečni La Molini, kjer so razmere že povsem spomladanske. Zaradi pomanjkanja snega bo tekma le delno izpeljana na progi, kjer je Rok lani suvereno prideskal do srebra in brona ter tako po Dejanu Koširju in Roku Flandru postal tretji Slovenec s kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskih deskarskih disciplinah.


Rok Marguč se bo po tekmi v La Molini za kratek čas lahko posvetil tudi kiteboardingu [foto: osebni arhiv]

Ker bo štart niže, proga v celoti ne bo tako strma kot v preteklih letih. Pred tekmo me čakata še dva treninga. Primarni cilj je uvrstitev med elitno šestnajsterico finalistov. V finalu pa je možno vse. Vsi deskamo na polno, kalkuliranja ne bo. Upam, da bo igra stotink tokrat na moji strani,” pravi Marguč, ki se mu je letos finale šestnajsterice izmuznilo le na dveh “šprinterskih” slalomih (Landgraaf, Moskva). “Kljub temu da je sezona nekoliko slabša od pričakovanj, ne morem biti razočaran. Nenazadnje sem na večini tekem prišel do zaključnih dvobojev, toda preboj povsem na vrh mi še ni uspel. Sem pa v mesecu februarju poleg treningov opravil veliko testov, spoznanja mi bodo vsekakor koristila na zaključnih marčevskih preizkušnjah in v naslednjih letih. Včasih je pač potrebno narediti korak nazaj, da lahko nato narediš dva naprej,” razmišlja Marguč, ki si bo po tekmi v La Molini prvoščil dan ali dva “kiteboardinga” na francoski obali, nato pa odpotoval v Valmalenco, kjer bo 18. marca na vrsti še zadnja letošnja preizkušnja svetovnega pokala. “Proga v Italiji je izredno lepa, za moj okus ena najlepših v svetovnem pokalu, tako da se te tekme vedno veselim,” dodaja Marguč, ki ga po zaključku svetovnega pokala čakata še tekmi evropskega pokala na domači Rogli, kjer je uspešno opravil tudi zaključni del priprav pred odhodom v Španijo.


Izjava: Rok Marguč (.mp3)
VIDEO izjava: Rok Marguč


Leave a Comment