Rok Marguč se za Soči pripravlja na Rogli

Prvo februarsko soboto se je v Sudelfeldu v Nemčiji končal letošnji svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu. Rok Marguč je v skupnem seštevku svetovnega pokala paralelnih alpskih disciplin osvojil osmo mesto. V posebnem veleslalomskem seštevku je končal na šestem, v slalomskem pa na dvanajstem mestu, kar ga vsekakor uvršča v krog najboljših svetovnih alpskih deskarjev, ki bodo 19. in 22. februarja znova v centru pozornosti deskarske javnosti. Takrat se bodo na olimpijskih igrah pomerili v paralelnem veleslalomu in prvič tudi v paralelnem slalomu. Te dni se Rok nahaja na Rogli, kjer opravlja še zadnje priprave pred četrtkovim odhodom v Soči.


Rok Marguč na zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal [foto: Oliver Kraus/FIS]

Po izpadu v osmini finala zadnje tekme za svetovni pokal na sončnem Bavarskem sem poglavje ˝svetovni pokal˝ takoj zaprl. Vse misli so usmerjene v Soči,” o trenutnih prioritetah pravi aktualni svetovni slalomski prvak, ki se nadeja, da bo FIS v naslednji sezoni uspela sestaviti bolj spodoben koledar tekem, organizatorjem tekem pa za zgled postavlja ekipo z Rogle, ki je kljub nemogočim vremenskim razmeram pod streho še drugo leto zapored spravila vrhunsko tekmo.

Marguč, ki je na lanski tekmi za svetovni pokal v Sočiju osvojil osmo mesto v veleslalomu (slalom je bil odpovedan), je v letošnji sezoni dvakrat končal tik pod zmagovalnim odrom in tudi sicer je bil zelo konstanten, saj mu le na dveh tekmah ni uspel preboj med elitno šestnajsterico. “Lansko osmo mesto na prizorišču, ki mi je zelo všeč ter morda tudi dejstvo, da me je letos v izločilnih dvobojih kar trikrat izločil kasnejši zmagovalec tekme, vlivajo optimizem. To je dobra popotnica za tekmi sezone,” pravi Marguč, ki upa, da se bo igra stotink prej ali slej obrnila njemu v prid. Te dni na Rogli opravlja še zadnje treninge pred odhodom v Rusijo. “Kljub temu, da narava v teh dneh ni prijazna, na Rogli skušajo ustreči vsem našim željam. S pogoji sem torej zadovoljen. Delamo. Tudi z opremo je vse v redu, deske za Soči so bile izbrane že na začetku sezone,” je zadovoljen Laščan, ki na svojo drugo olimpijado odpotuje v četrtek (13.2), veseli pa ga dejstvo, da bo na igrah z njim dovolj spremljevalcev, tako da bo imel na prizorišču vso podporo, ki jo potrebuje za uspešen nastop.

Leave a Comment