Ruski prireditelji ZOI ponudili zastonj internet

Prvič v zgodovini olimpijskih iger bodo imeli namreč novinarji, ki bodo pokrivali dogodek, na voljo zastonj brezžično povezavo z internetom na vseh prizoriščih iger.
Predsednik organizacijskega komiteja iger Dmitrij Černušenko je na novinarski konferenci v črnomorskem letoviškem mestu sporočil, da so se odločili novinarjem ponuditi prost dostop do interneta. Združenje AIPS se je dolgo trudilo skleniti podoben dogovor tudi s predsednikom organizacijskega odbora minulih poletnih iger v Londonu, a je Sebastian Coe zavrnil pogajanja v to smer, saj se ni želel odpovedati precej velikemu zaslužku organizatorjev na ta račun.


Poročanje iz Sočija bo za novinarje cenejše [foto: GEPA]

Brezžična povezljivost (Wi-fi) bo na voljo na vseh območjih, ki jih uporabljajo novinarji, vključno z osrednjim novinarskim središčem MPC, vsemi prizorišči iger, mešanimi conami in uradnimi hoteli ZOI. Tisti, ki bodo želeli kapelske povezave, pa bodo morali odšteti 125 dolarjev za dostop na vseh prizoriščih in v glavnem novinarskem središču.

Zimske olimpijske igre se bodo s slovesnim odprtjem začele 7. februarja 2014, končale pa 23. februarja. Paraolimpijske igre bodo sledile od 7. do 16. marca 2014.

Leave a Comment