Sadarjeva v finalu, Kavčič do rezultata sezone

V Sočiju so deskarji in deskarke, ki nastopajo v snežnem žlebu, nadaljevali s preizkušnjo svetovnega pokala. Cilka Sadar in Filip Kavčič, ki sta bila uspešna v včerajšnjih kvalifikacijah, sta se danes zjutraj borila za nastop v popoldanskem finalu. Tekmovanje sta že včeraj končala Jan Kralj in Tim-Kevin Ravnjak, ki sta zasedla 44. oziroma 52. mesto.


Snežni žleb [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tako Cilka kot Filip sta v polfinalu nastopila skupaj z enajstimi nasprotnicami oziroma nasprotniki. Cilka je za prvo vožnjo prejela oceno 65,75, v drugo pa se nato odrezala za odtenek bolje in dobila oceno 66,50. To je pomenilo, da je zasedla šesto mesto, ki je še vodilo v finale, v katerem bo nastopila dvanajsterica deskark.

Filipu so sodniki najprej dali oceno 60,75, nato pa 63,50, kar se je izkazalo, da ni dovolj za napredovanje v finale. Filip je z boljšo izmed ocen namreč zasedel osmo mesto. S končnim 16. mestom je Kavčiču uspela najboljša letošnja uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, poleg tega pa je prišel do tretje najboljše uvrstitve v karieri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Polfinale (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Polfinale (ž)


Leave a Comment