Sašo Aleš odličen četrti na SP

V španskem Espotu je bila danes na sporedu tekma za svetovno prvenstvo v paralelnem sprintu. Svetovni prvak je tudi v tej disciplini Nemec Tobbias Mueller, ki je v velikem finalu ugnal Chrisa Laua iz Francije, tretje mesto pa je pripadlo Švedu Mattiasu Wageniusu.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Za izjemen uspeh slovenskega telemark smučanja je tokrat poskrbel Sašo Aleš, ki je tekmo končal na četrtem mestu. “Že zjutraj, ko sem se zbudil, sem začutil, da se danes lahko zgodi nekaj velikega. Na najbolj pomembni tekmi sem ujel pravo formo in vse se je izšlo tako kot smo si lahko samo želeli. Mislim, da je ta rezultat dokaz, da smo v zadnjih dveh sezonah zares dobro delali,” je po tekmi povedal Sašo.

Izjemno dobre volje je bil po današnji tekmi tudi trener Matija Liška. “Z moje strani Sašotu kapa dol in iskrene čestitke za vrhunski rezultat. Na izjemno zahtevni tekmi je zdržal pritisk velikega tekmovanja in zasluženo osvojil za nas praktično medaljo. V nedeljo je na sporedu še zadnja tekma sprint na kateri sem prepričan, da bomo znova napadli najvišja mesta,” pa je dodal Matija.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Espot :. Paralelni sprint (m)


Leave a Comment