Sašo Aleš s četrtim mestom do rezultata kariere

Zmagovalec predzadnjega sprinta v letošnji sezoni je Tobbias Mueller iz Nemčije, drugi je bil Nicholas Michel iz Švice, tretji pa domačin Sondre Kristenstuen. Odlično je nastopil tudi Sašo Aleš, ki je s četrtim mestom prišel do najboljšega rezultata v svetovnem pokalu. Alešu je že po prvem teku kazalo odlično, saj je bil na petem mestu. Tudi v drugo je smučal zelo dobro in se na koncu veselil odličnega dosežka.

Sem zelo zadovoljen, saj sta mi prvič v letošnji sezoni uspeli dve odlični vožnji. Teren mi zelo ustreza, saj sem že na lanskih tekmah tu smučal dobro. Rezultat je odraz dobrih treningov v zadnjem času. S trenerjem Matijo smo delali res dobro in rezultat je moral prej ali slej biti viden,” je dejal Sašo Aleš po nastopu.


Sašo Aleš [foto: SZS]

Luka Pintar je danes nastopil skromno, saj je v obeh tekih naredil ogromno napak in tekmo končal na sedemnajstem mestu. “Slaba tekma zame in tudi končni rezultat je temu primeren. Enostavno mi na tem terenu v Geilu ne gre, zato se že kar veselim, da kmalu odhajamo v Rjukan, kjer bodo naslednje tekme,” je dejal Luka. Rok Šmejic je po 19. mestu po prvi vožnji v drugi storil napako in tekmo končal v snegu. “Po tekmi sem lahko zadovoljen, da se je moj padec pri skoku končal srečno. Jutri je na sporedu klasik, kjer si obetam boljši nastop in malo več sreče,” je povedal sedemnajstletni Tržičan.

Trener Matija Liška pa je o nastopih naših fantov dejal: “Čestitke Sašotu za super rezultat, ki je posledica dveh voženj, ki jih je uspel prenesti iz treninga na tekmo. Še posebej me veseli dejstvo, da je v drugem teku kljub dobremu izhodišču ohranil mirno glavo in pokazal eno svojih najboljših voženj. Tudi Luka in Rok na skandinavski turneji kažeta zares dobre vožnje in z malo športne sreče sta sposobna uvrstitve čisto pod vrh.

Leave a Comment