“Schlieri” spet v rumeni majici, Kranjec osmi


Schlieri je spet tam, kjer smo ga vajeni – na vrhu [foto: GEPA]

Po kuusamski zmagi prejšnji konec tedna, je bil Gregor Schlierenzauer najboljši tudi danes na mali skakalnici v Lillehammerju. Neulovljivo prednost si je priskakal že v prvi seriji, ko je edini preskočil 100 metrov (105,5 m). V finalu je prednost s 97 metri zlahka zadržal in slavil prvo mesto pred Japoncem Taku Takeuchijem in Nemcem Richardom Freitagom.

Za Avstrijca je to že 52. zmaga in peta na norveškem prizorišču. Če zmaga tudi jutri, bo rekord petih zmag na enem prizorišču presegel. Do sedaj je pet zmag zbral še v Zakopanah in Planici. Jutri bo v Lillehammerju, ko bo na sporedu tekma na večji skakalnici, že lahko nastopil v majici vodilnega v svetovnemu pokalu. Rumeni dres mu je po nocojšnjem neuspehu moral predati mladi Poljak, ki je v Skandinavijo pripotoval z dvema točkama prednosti pred Schlierenzauerjem, Krzysztof Biegun.

Kranjec blizu stopničk

Najvišje uvrščeni slovenski predstavnik iz petkovih kvalifikacij (10. mesto) Robert Kranjec je tudi danes pokazal najboljšo pripravljenost. Še včeraj je glavni trener Goran Janus potožil nad Kranjčevim zdravjem – imel je vročino in bolečine v želodcu, zato ni nastopil na mešani tekmi. Zdravstveno stanje se mu je očitno kmalu izboljšalo. Danes je osvojil osmo mesto, čeprav je bil po prvi seriji še višje. Pred nadaljevanjem je zasedal peto mesto, do odra za zmagovalce ga je ločilo nekaj manj kot dve točki zaostanka za tretjeuvrščenim in na koncu četrtim Andersom Bardalom.


Goran Janus je lahko zadovoljen le z Robijevim nastopom [foto: GEPA]

Med dobitnike točk za svetovni pokal sta se uvrstila tudi Peter Prevc in Jaka Hvala, ki sta na šesti tekmi sezone zasedla 23. oziroma 29. mesto. Najbolj ga je polomil najvišje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu Jurij Tepeš, ki je s prekratkim skokom obstal izven trideseterice in končal na 43. mestu. Prikrajšana za finalni skok sta ostala tudi Rok Justin na 38. in Tomaž Naglič na 41. mestu. Iz petkovih kvalifikacij se na tekmo ni prebil Matjaž Pungertar.

“Z nastopom Roberta sem zelo zadovoljen, saj je osmo mesto vrhunski rezultat. Naredil je drobne majhne napake, na drugi strani pa sta Peter in Jaka naredila bolj grobe. To je bila mala skakalnica. Sedaj se selimo na veliko skakalnico, kjer bomo vsekakor še bolj konkurenčni, čeprav je že sedaj Robert pri vrhu,” je po tekmi povedal glavni trener Janus.

V nedeljo po na sporedu še ena posamična preizkušnja, tokrat na veliki olimpijski skakalnici.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehamer :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment