Schuster: “Skakalci imajo zaupanje v svojo tehniko”

Glavni nemški trener Werner Schuster je razkril imena petih skakalcev, ki bodo odpotovali na svetovno prvenstvo v poletih. V Vikersund bodo tako odšli Severin Freund, Richard Freitag, Maximilian Mechler, Michael Neumayer in Andreas Wank.


Richard Freitag [foto: Klemen Zibelnik]

Po tekmi v Oberstdorfu smo ponedeljek namenili regeneraciji, danes se bomo potili v telovadnici, v sredo pa že odpotujemo proti Norveški,” je ob tem dejal Schuster ter nadaljeval: “Prireditelji napovedujejo odlično vzdušje, mi si pa želimo tudi dobrih pogojev za polete. Severin Freund in Richard Freitag sta v nedeljo na ekipni tekmi v težkih pogojih naredila dobra skoka. Tudi preostali člani ekipe so blizu. Na tekmovanju želimo napraviti še en korak naprej. Na ekipni tekmi imamo realne možnosti za medaljo, na posamični tekmi pa bomo napadali nekoliko bolj iz ozadja. Ključno pa je, da imajo tekmovalci veliko zaupanja v svojo tehniko.

Nemški rekord je trenutno v lasti Michaela Neumayerja. Leta 2005 je v Planici poletel 227,5 metrov. “Seveda si želim še daljšega poleta in obdržati nemški rekord,” je jedrnat Neumayer. S tem pa se ne strinja Severin Fraund: “V Vikersundu je možno leteti do 250 metrov. V Oberstdorfu sem dobil veselje do poletov.


Martin Koch [foto: GEPA]

Ekipo razkrili tudi Avstrijci

Adute pred največjim dogodkom letošnjega leta je razkrila tudi Avstrija. Glavni trener Alexander Pointner se je po posvetu s strokovnim vodstvom odločil, da vstopnice za Vikersund prejmejo Martin Koch, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer in David Zauner.

Avstrijci so v zadnjem času padli v globo krizo, zato se bodo morali nadvse potruditi, da bodo zadovoljili zahtevne domače navijače. Javnost seveda od skakalcev pričakuje zlato medaljo tako na posamični kot ekipni tekmi.

Leave a Comment